ŠOKANTNO

Brutalne odgojne metode: Djeci za kaznu dala da piju kipuću vodu

Avaz.ba

26.5.2018

Odgajateljica u vrtiću suočena je s optužbama za zlostavljanje jer je djecu, navodno, prisiljavala da za kaznu piju kipuću vodu, piše RT.

Šokantno okrutne odgojne metode otkrila je majka čiji sin nije mogao pojesti večeru, kazavši da ga boli grlo. Majka ga je odvela ljekaru koji je pregledom ustanovio da je grlo djeteta ozlijeđeno i natečeno. 

U razgovoru s dječakom, majka je doznala da je odgajateljica u vrtiću prisilila njega i još nekoliko djece iz njegove grupe da popiju nekoliko šoljica kipuće vode za kaznu, jer su pričali za vrijeme učenja.

Nadzorna kamera u vrtiću snimila je trenutak u kojem su malena djeca okupljena oko odgajateljice koja stoji nad njima i dijeli im šoljicw. Dječak, čija je majka otkrila incident, morao je popiti četiri šoljice, dok je ostalo troje djece popilo po šoljicu. 

Istraga je pokazala da odgajateljica nije imala potrebne kvalifikacije i suspendirana je s posla. Žena je, navodno, kontaktirala majku dječaka i pokušala se izviniti, ali njegova majka nije prihvatila njeno izvinjenje.

- Moja porodica čeka završetak policijske istrage pa ćemo onda odlučiti o daljnjim koracima - izjavila je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.