SUDBINA

Sagorjela se vrućim uljem kada je imala devet godina: Ostala je bez lica, razmišljala o samoubistvu, a onda joj je ovo promijenilo život!

Avaz.ba

5.6.2018

Kad je imala svega devet godina, Šalom Blek (Shalom Blac) je doživjela veliku nesreću kada joj se lonac vrućeg ulja prosuo po licu i nesretna djevojčica je "izgubila" lice.   

Naime, ona je s mlađom sestrom spavala ispod stola u majčinom restoranu u Nigeriji, a majka, ne znajući da djevojčice leže ispod, stavila je lonac vrućeg ulja na sto.

Neko je slučajno prevrnuo lonac i sve se prolilo po sestrama, piše CNN.   


Sve dok nisu otišle u Ameriku, borile su se s posljedicama strašne nesreće. Šalom je danas make-up zvijezda koju prate mnogi na njenom Youtube kanalu.

- Sjećam se samo vrištanja i struganja tijela, koža mi je bukvalno padala po podu - rekla je Blek Šalom, koja se sjeća da joj je mama rekla da se onesvijestila u tom trenutku.

Poslije nesreće djevojčicin život drastično se pogoršao.

- Djeca s kojom sam se ranije igrala počela su da me se boje, zvali su me čudovištem. Razmišljala sam o samoubistvu - priznala je.


Njen život je bio besmislen i težak, mnogo vremena provodila je po bolnicama, stalno je išla na operacije.

Onda je jednog dana pronašla tutorijale za šminkanje i to joj je promijenilo život. 

- Sjećam se djevojke koja je imala rak i nije uopće imala kosu. Razmišljala sam o tome koliko je mlada i hrabra da se tako snima javno, pa sam odlučila da izazovem samu sebe i uradim ono čega sam se najviše bojim. Počela sam da se snimam, objavila sam i fotografiju bez perike, što je za mene bila velika stvar. Bila sam toliko uplašena, a kad sam vidjela da mi ljudi govore kako su ih moje fotografije inspirirale, i ja sam bila motivirana - rekla je ova hrabra djevojka.

Vrlo brzo njeni snimci su postali viralni, a njeno samopouzdanje postalo je ogromno. Pola miliona svakodnevno je prati i ona u tome vidi jak motiv da opstane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.