LIFESTYLE

Ponizila prljavog čovjeka u trgovini pa jako požalila zbog toga kad joj se predstavio

Avaz.ba

7.6.2018

Endi Ros (Andy Ross) iz Vankuvera u američkoj saveznoj državi Vašington stajao je u trgovini kad je primijetio da ga gleda jedna djevojčica. Ovaj bivši bolničar, koji danas radi u građevini, bio je na putu kući kad je odlučio navratiti u trgovinu iako mu je lice bilo prljavo.

Dok je djevojčica još žurila, njena majka uperila je prstom u njega i rekla joj: "Eto, zato trebaš ići u školu." 

Endija majčino učenje kćeri da ljude treba suditi prema izgledu nije impresioniralo pa im je pristupio i rekao ko je i čime se bavi.

Sljedeće je naša konverzacija: Prvo, ja sam vrlo obrazovani prljavi čovjek. Ne samo da imam srednju školu nego i diplomu fakulteta te brojne certifikate s dodatnog obrazovanja. Pretpostaviti da sam needuciran zbog mog izgleda je prilično glupo. Drugo, ako govorite kćeri da ostane u školi jer imam tetovaže po rukama, to će potaknuti njenu kreativnost i maštu. Opet, u suprotnosti s vašim stajalištem. Ponosim se svojim tetovažama i umjetnošću koju je Forest Bejtmen (Forrest Bateman) stavio na moje tijelo. Treće, ako mislite na kapu (koju nemam sad), vjerovatno je ne razumijete. Ja sam suvlasnik firme ''Evergreen State Outdoors'' i ponosim se time te podupirem pravo na odgovorno posjedovanje oružja. I posljednje, ja sam izabrao rad u građevini. Ponosim se time što gradim Ameriku i uživam u svom poslu. Pokušao sam raditi u uredu i to nije za mene. Volim raditi svojim rukama i biti u prirodi. To nekad znači da ćete se zaprljati. Dobro zarađujem, imam plaćene doprinose i mogu zaraditi za svoju porodicu. Tako da moj izgled ne reflektira moju inteligenciju ili obrazovanje - napisao je Endi na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.