BRAZIL

Porodica sahranila bebu bez kovčega: Poslije osam sati počeli su kopati, a onda su čuli kako nešto cvili

Telegraf.rs

9.6.2018

Novorođenče koje je osam sati bilo živo zakopano u zemlji spasila je ovog utorka brazilska policija pravo iz groba.

Rodbina je djevojčicu, tek stiglu na svijet, zakopala direktno u zemlju i van sanduka, vjerujući da je beba rođena mrtva.

Dva policajca poslana su da otkopaju improviziranu grobnicu, kako bi se dijete pravilno sahranilo. Očekujući da pronađu maleni leš, oni su rukama uklanjali prašinu, a onda su začuli kako nešto iz zemlje cvili.


Djevojčica se, prljava od zemlje i dalje prikačena za svoju pupčanu vrpcu, borila da diše nakon što je osam sati provela zakopana u zemlji. Policija ju je odmah odnijela u bolnicu, gdje su ljekari pročistili njene disajne puteve i dali joj kisik.

Rezultati sa intenzivne njege kažu da beba dobro napreduje, s obzirom na težak početak njenog života.

Spasio je anonimni poziv

Policiji je te večeri bio upućen anonimni poziv da smrt novorođenčeta nije na adekvatan način prijavljena vlastima.

Oni su prvo posjetili kuću bebine porodice u Kanarani u zapadnom Brazilu, gdje su saznali da je majka djeteta Brazilka indijanskog porijekla, stara svega 15 godina.

Mlada majka rekla je kako je bila sama u kupatilu kada je osjetila kontrakcije. Beba je, kako ona tvrdi, vrlo brzo izašla, ispala na pod i pala na glavu. Kako nije plakala, bebina prabaka povjerovala je da je dijete mrtvo.

Žena se branila time da je ispoštovala tradiciju svoga plemena, te da je djevojčicu zavila u tkaninu i zakopala u dvorištu.

Uvjerena u ispravnost svog postupka, porodica nije oklijevala da policiji pokaže "grob", koja svakako nije očekivala da dijete pronađe živo.

- Ovo nije ništa drugo do čudo - rekao je šef policije.

Majka tinejdžerka također je primljena u bolnicu zbog komplikacija usred njene trudnoće, dok je prabaka uhapšena uz optužbe za pokušaj ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.