LJUBIMCI

Ženka pit bula spasila porodicu od požara: 'To je naša heroina'

Avaz.ba
13.06.2018 09:11

Ženka pit bula spasila je svoju porodicu od požara koji je u noćnim satima zahvatio zgradu u Kaliforniji.

Vlasnicu psa, Nanu Čaičandu (Chaichanhdu), njena je osmomjesečna Saša (Sasha) probudila oko 22 sata. Saša je cviljela i skakala po stražnjim vratima stana, pokušavajući upozoriti vlasnicu i njenu kćerku na vatru koja se počela širiti strahovitom brzinom.

Požar je već uništio dom njenog komšije i počela se približavati njihovom stanu, a Saša je sve jače lajala.

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da nas pokušava upozoriti na požar. Ustala sam iz kreveta da provjerim šta se događa. Otvorila sam vrata, a Saša je utrčala u stan, ravno u spavaću sobu - objasnila je Nana za "Daily Mail".

Žena je tek onda vidjela da joj komšiluk gori pa je i sama krenula prema spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njena kćerka, stara samo sedam mjeseci.

Kad je ušla u sobu, imala je šta vidjeti. Saša je već spašavala djevojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta držeći je za pelenu.

- Zahvaljujući Saši, na vrijeme smo izašle iz stana i nazvale 911. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Saši svoj život i život svog djeteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, vjerovatno se ne bi izvukle - ispričala je.

Vatrogasci su brzo stigli i uspjeli u relativno kratkom roku ugasiti vatru, pa požar nije uništio cijelu zgradu. No, stan Saše i njenih vlasnica je potpuno uništen u požaru, zajedno sa svim stvarima koje su posjedovale. Porodica trenutno boravi kod rođaka koji živi u jednom od stanova koji su vatrogasci uspjeli odbraniti od vatre.

Na stranici GoFundMe pokrenuta je kampanja u kojoj porodica pokušava prikupiti nešto novca kako bi što prije stali na noge. U kampanji su napisali da će prikupljenim novcem finansirati odjeću, cipele i hranu za cijelu porodicu, uključujući i Sašu.

NA VRH