4 ZNAKA

Kako da znate je li u pitanju prava ili lažna ljubav

Ilustracija

Espreso.rs.

19.6.2018

Ako mislite da ste se sreli sa svojom "pravom polovinom", konstantno vam se provlači kroz misli, ali niste još sasvim sigurni u svoja osjećanja, možda će vam biti od koristi da se podsjetite ili naučite značenje tog jedinstvenog osjećaja.

Prioriteti se povlače u sjenku

Kada vam društvo, noćni izlasci, porodični ručkovi ili posao koji vas je ispunjavao postanu dosadni, a jedna poruka ili poziv vam udahne volju za životom, onda je groznica ljubavi nesumnjivo pokazala svoje efekte. Prije poznanstva teretanu ste smatrali svetim mjestom, ali sada vam ne nedostaje rituali kojima ste davali tako počasno mjesto svakodnevice. Vaše "slobodno vrijeme" kao da gubi smisao bez nje/njega.

U mislima vam je sve vrijeme

Da li ste u kancelariji, marketu, tržnom centru, kuhinji ili u automobilu, ona upravlja vašim mislima, a da vas time uopće ne uznemirava. Bez ikakvog očiglednog razloga napravi nered u rasporedu vaših obaveza i dužnosti, a vi se pored svega pitate da li i ona misli, i koliko često na dan. Također, ona postaje prva misao pred san i prva na umu nakon buđenja.

Kada drugi ostaju nezapaženi

Teško je da ne zapazite lijepu fizionomiju u prolazu, ali kad si zaljubljen sve druge ljepote prolaze ispod tvog radara, a "ona" ostaje neuporediva. Sve ostalo izgleda blijedo i dosadno u okruženju. Vašim neumornim flertovima stekli ste reputaciju Kazanove, ali tu titulu ste sada olako predali.

Budući planer

Kad razgovor s vašim partnerom počinje da klizi ka budućim planovima, spontano započnete raspravu o zajedničkoj budućnosti bez razmišljanja o njenom značaju i zamislite sliku nje i sebe na zajedničkom vjenčanju... Može biti da je riječ o "onoj pravoj".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.