KAPITALAC

Som rekordne težine: Lukava ribetina od 117 kilograma varala pecaroše 30 godina

Srpskainfo.com

Najveći som ikada sa srbijanskog Gružanskoj jezera, težak 117 kilograma, dolijao je jučer na mamac od tri zrna kukuruza.

Lukavu ribetinu, koja je tu varala pecaroše posljednjih 30 godina, uspjeli su da nadmudre četvorica pecaroša kojima je kidala strune na stotine puta do sada.

Dejan Milunović Korićanac, Ivan Milovanović Pazarac, Ivan Stanković Pink i Slavoljub Bošković Grobar su ljudi koji su pobijedili neman i izvukli je na obalu.

– Zabacio sam mamac sa štapom za šarana… Tri zrnca kukuruza. Nisam ni sanjao da će da zagrize nešto veliko… Bilo je 10 sati prije podne. A onda je krenulo da trza i da vuče. Tri sata smo se nas četvorica borili s ribom. A onda se som umorio i izvukli smo ga na obalu. Tek kada je bio na suhom, vidjeli smo šta je u pitanju. Kapitalac dug 2,4 metra. Kada smo ga izmjerili, vidjeli smo da je težak 117 kilograma. Usta su mu tolika da u njih može da stane fudbalska lopta - priča Dejan Milunović Korićanac, piše Blic.

Som rekordne težine je ulovljen na mjestu zvanom „turski bunari“. Prethodni rekorder je upecan prije desetak godina i bio je težak 97 kilograma.

Više o:

Som
NA VRH

Podijeli članak na