LIFESTYLE

Ovaj cvijet privlači bogatstvo, a zbog jednog razloga svaka porodica ga treba imati

Božur

Alo.rs

23.6.2018

Drevni Kinezi smatrali su da se o čovjeku može mnogo saznati na osnovu biljaka koje drži u svojoj kući, jer govore o njegovoj ličnosti i stilu života. U feng šuiju cvijeće se smatra odličnim sredstvom za uklanjanje negativne energije iz prostora, ali i prizivanje pozitivnih događaja u život. Naprimer, ono koje ima okrugle i srcolike listove treba držati u kući ukoliko čovjek priželjkuje uvećanje imetka.



Prema principima feng šuija, biljke predstavljaju element drvo i simboliziraju ekspanziju, napredak i nove početke. Pozitivna energija koju stvaraju doprinosi materijalnom uspjehu, pročišćavanju prostora, usporavanju іlі usmjeravanju energije, ali i blokiranju otrovnih strijela.

Istočni dio kuće ispunite biljkama i cvijećem, a prilikom određivanja mjesta za njih, treba voditi računa o nekim osnovnim pravilima: nikada nemojte držati mnogo cvijeća na jednom mjestu jer to može zagušiti prostor. Ukoliko imate mali stan, idealne su manje biljke (ne više od tri), a važno je i to da budu zdrave, jer će jedino tako moći da daju energiju prostoru.


Prirodne biljke bolje su od vještačkih budući da emitiraju veliku količinu žive energije u prostor. Suho cvijeće nikada nemojte držati u kući jer isijava mrtvu energiju koja će kasnije postati negativna i sprečiti dobrobit.

Dnevna soba idealno je mjesto za saksije sa cvijećem. Najbolji sektori su istok i jugoistok, ali dobra pozicija može biti i sjeverozapad, pogotovo za muške članove domaćinstva koji uče ili započinju karijeru. Simboliku prosperiteta dobićete postavljanjem geranijuma sa crvenim cvjetovima u jugoistočni dio dnevne sobe, kao i božura svih boja koji privlače obilje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.