PROMJENE

Cijeli dan je gola, jede direktno sa zemlje, a brijač ne koristi: Djevojka odlučila da živi u džungli, a evo koliko novca je uštedjela

Avaz.ba

23.6.2018

Australska blogerka Lien Ratklif (Leanne Ratcliffe), poznata na Instagramu pod imenom Banana Girl, riješila je napustiti gradski život i preseliti se u džunglu u Južnoj Americi. 

Sada jede prirodnu hranu, ne depilira se i ne šminka, i kaže da je za šest mjeseci uštedjela više od 4.000 dolara.

Prije dvanaest mjeseci blogerka Banana Girl je, zajedno sa svojim partnerom, pobjegla od civilizacije i otpočela život u južnoameričkoj džungli. Poznata kao zagovornica veganske ishrane, kontroverzna blogerka danas dijeli na svojim društvenim mrežama savjete iz oblasti ishrane, ali i fotografije bez šminke i garderobe, a sve kako bi objasnila zašto uživa u ovom načinu života.

Ne samo da je dobila priliku da gaji svoje voće u šumi, već je uštedjela više od 4.000 dolara odustajući od brijača, šminke i šampona. 

- Hoću li biti gola na svakoj fotografiji? Da, gola sam u šumi. Oslobođena garderobe, brendova, cipela, šminke, brijanja. Sada se osjećam dobro - napisala je pored provokativne fotografije. 

Kako kaže, razlog zašto je promijenila svoj životni stil je duboki psihološki stres, koji je slabio njen organizam.

Bila sam premorena radeći svakog dana od devet ujutro do pet po podne. Zvuk alarma, odijevanje za posao, šminkanje lica kako bih se uklopila u masu, obuvanje visokih štikli, i lažan osmijeh za druge ljude... Umorio me ovakav način života, radeći za drugog koji se bogati. Možda najgore, bilo mi je dosadno... To jutro odlučila sam da se oslobodim ropstva - objašnjava veganka. 

Žena koja sada živi u džungli tvrdi da je tek kada je posjetila Ameriku i započela novu etapu svog života konačno osjetila radost, s novim partnerom, okruženjem, kao i novim izazovima. Osim što je gotovo cijelog dana gola, ona se hrani organskim voćem i povrćem direktno sa zemlje. Kupa se na monsunskim kišama i pije vodu iz potoka.

  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.