ZANIMLJIVOSTI

Trikovi koji će spriječiti neugodan miris obuće

24sata.hr
27.06.2018 13:55

Foto: Ilustracija

Ljetno znojenje je posebno neugodno ako nosite tenisice bez čarapa. Ali, tom problemu se može doskočiti ako se prati nekoliko jednostavnih trikova zahvaljujući kojima će noge ostati suhe i mirisne.

Neugodan miris nogu uzrokuju bakterije na nogama pa je prvo potrebno pažljivo oprati stopala prije nego što uskočite u ljetne tenisice. Pobrinite se da dobro osušite dio između prstiju, budući da se tamo stvara najviše bakterija.

Puder za noge će vam omogućiti da su vam stopala suha i nakon više sati nošenja tenisica.

Nemojte nositi iste tenisice ili baletanke svaki dan. Mijenjajte obuću kako biste joj dali dovoljno vremena da se izvjetri.

U tenisicu ili baletanku iz kojih dolazi neugodan miris stavite komad aluminijske folije u koju ste stavili mljevenu kafu. Možete staviti i vrećicu čaja ili koru od narandže, koje će isto upiti neugodne mirise.

Unutrašnjost tenisice, cipele ili baletanke povremeno treba prebrisati krpicom namočenom u alkohol. Ovako ćete ubiti bakterije odgovorne za širenje neugodnih mirisa. Djeluje i sredstvo za dezinfekciju ruku. Samo ga treba nanijeti na papirnatu maramicu i prebrisati unutrašnjost tenisice. Već nakon minute, tenisice su vam suhe i bez mirisa.

Ako želite imati uvijek mirišljave cipele i tenisice, dobar trik je da u cipelama, dok su vam u ormaru, držati po jednu mirisnu maramicu za sušilicu rublja. One će upiti višak vlage i zamijeniti neugodne mirise ugodnim.

NA VRH