NOVI ZELAND

Dobio otkaz pa skupo platio poruku koju je poslao bivšem šefu

Index.hr
29.06.2018 14:30

Foto: Ilustracija

Roditelji mladog Nijemca koji je radio na Novom Zelandu morali su dati kuću pod hipoteku da bi platili njegovu sudsku kaznu koju je sudija opisao kao "jednu skupu tekstualnu poruku".

Nakon što je dobio otkaz u fabrici mlijeka u prahu nedaleko od Blenheima na Južnom otoku u novembru, Maksimilian Kristijan Zuker (Maximillian Christian Zucker) poslao je poruku svom šefu u kojoj je napisao da je "ostavio mali poklon na proizvodnoj liniji" mlijeka u prahu, saopćio je u petak "Marlborough Express".

Pola sata kasnije taj je 21-godišnjak poslao drugu poruku u kojoj je napisao da se radi o šali, ali je kompanija već pokrenula proceduru uništenja kontaminiranih proizvoda u skladu sa zakonom.

Kompanija je bila prisiljena baciti cijelu pošiljku za izvoz. Saopćila je da je ukupan trošak pošiljke, dan posla provedenog u uništenju proizvoda i pokušaj nadoknade izgubljenog vremena, iznosio gotovo 190.000 novozelandskih dolara (više od 200.000 KM).

Kako se navodi u novinskom izvještaju, porodica mladog Nijemca bila je prisiljena staviti kuću pod hipoteku da bi pokrila kaznu od 19.000 dolara (više od 21.000 KM) koja mu je izrečena na okružnom sudu u Blenheimu, kao i njegove troškove života dok je čekao izricanje kazne na Novom Zelandu.

NA VRH