ISPOVIJEST

Moj momak troši 38.000 eura godišnje na prostitutke, ali i dalje ostajem s njim

( Ilustracija)

Avaz.ba

3.7.2018

Jedna žena iz Australije za Whimn.com opisala je zbog čega ostaje s mužem koji je vara i ovisan je o kokainu. Ovo je njena ispovijest.

- Greg i ja upoznali smo se na spoju naslijepo. Bilo je to šest mjeseci nakon što sam napustila muža s kojima sam bila u braku 10 godina. Greg je bio u braku 20 godina. Prije nego što smo se poljubili, rekla sam mu da trebam monogamnu vezu, da mi je to broj jedan. Greg je rekao kako nikad nije prevario svoju ženu i obećao da neće ni mene.

Naš prvi poljubac bio je magičan. Bio je ovisan o drogi i doselio se u moj grad kako bi se oporavio. U to vrijeme nisam znala ništa o njegovoj ovisnosti, no pala sam na njega i mislila sam da se mogu nositi s tim.

Trebalo mi je dvije godine da shvatim kako jedna ovisnost može voditi drugima.

Ovih dana Greg koristi kokain 2-3 puta sedmično. Nekad je uzimao sedam grama dnevno, pa misli da ovo sad nije problem.

Otkrila sam da Greg spava s prostitutkama kad sam posjetila Sydney, gdje je provodio vrijeme sa svojom djecom. Osjetila sam da je nešto krivo čim sam sletjela. 

Zatim, kad me nije pokupio u zračnoj luci i nije mi odgovarao na poziv, počela sam paničariti. Kad sam se pojavila kod njega u stanu, Greg je bio sav uneređen, onesviješten na krevetu. Na mobitelu je bila poruka u kojoj je pisalo ''dragi, molim te nazovi me''. Nazvala sam broj i žena je priznala da je prostitutka koja traži svoj novac.

Mislila sam da se to dogodilo možda nekoliko puta dok je bio pod utjecajem droge. Obećao je da će se promijeniti. No jedno jutro nakon toga sam se probudila sa željom da mu pogledam bankovni račun.

Otkrila sam da je u tri mjeseca potrošio 20 hiljada australskih dolara (12.500 eura) na prostitutke koje je plaćao tokom poslovnih putovanja.

Osjećala sam apsolutni šok, uznemirenost i razočaranje jer mi je lagao. Potpuno sam poludjela. No u Gregovu mozgu to su bile samo plaćene transakcije - nije bilo riječ o osjećajima, zbog čega nije smatrao to nekim problemom.

Greg je bio uredu nekoliko mjeseci i tad smo otišli na Tajland kako bismo obnovili našu vezu. Poželio je ostati šest sedmica, no ja sam mogla biti samo tri. Bio je to dobar odmor i zvao me svaki dan nakon što sam otišla.

Ali još jednom jednostavno sam osjetila da nešto nije uredu. Kad je došao doma, pogledala sam u njegov mobitel i pronašla fotografiju djevojke. Nastala je dan nakon što sam otišla. 

Posljednja prostitutka za koju znam bila je prije četiri sedmice kad me nije bilo. Znam to jer sam nastavila provjeravati izvještaje njegovih kreditnih kartica kad dođu na mail. Neke od njih iznose i 5.000 dolara po noći.

Prostitutka u bordelu košta 500 dolara po satu, a donesu li kokain, to je 1.000 dolara. Ali to je 1.000 dolara - što se još može raditi četiri sata? Potrošio je 60 hiljada dolara na prostitutke samo prošle godine i to je čega sam svjesna.

Zašto ostajem?

Jer apsolutno obožavam tog muškarca i povezani smo. Život je zbrkan. Imam 42 godine i ako ga napustim i upoznam nekoga drugoga, nastat će samo novi problemi. On je tako zabavan i u toliko pogleda od njega učim. Općenito, sretnija sam s njim u svom životu.

No kad nisam s njim razmišljam o tome što on radi. Trenutno sam gurnula glavu u pijesak i vjerujem da će jednoga dana prestati.

Greg obećava da neće to više ponoviti, no apsolutno mu ne vjerujem. Imamo stan u drugom gradu u kojem živi i ja ga posjećujem svaki vikend.

Svoje ženske stvari posložila sam na određeni način, pa ako će tamo biti neka žena i dirati ih, znat ću. To je usran način života.

Jedan dan, kad nije bio doma, bez upozorenja spakirala sam torbu i odselila se. I opet me uspio ponovo osvojiti.

Možda jednostavno zna da ima toliko novca da me može kupiti. Želim zadržati naš životni stil - da se na mene pazi i imati novca. Sad si možemo priuštiti odmor i biti u dobrim hotelima. A kad ste u četrdesetima, nema više ni toliko izbora. Jednom sam koristila Tinder kako bi špijunirala Grega i to je odvratno. 

Da su okolnosti drugačije, vjerovatno bih ga napustila. No moj prethodni partner, s kojim sam prekinula prije nego sam upoznala Grega, ubio se. Nakon što smo prekinuli zajedno smo odgajali djecu još neko vrijeme. Četiri dana nakon što se ubio, saznala sam da me dugo vremena varao. Djevojka je živjela odmah iza ugla. 

Stvar je u tome da svi imaju svoje probleme. Moja prijateljica ostavila je muža jer je ovisan o pornićima. Drugu također suprug vara s prostitutkom i to već 20 godina. Ona ostaje s njim. 

Greg mi je rekao kako svi njegovi prijatelji varaju tokom poslovnih putovanja. Ne znam laže li da nikad nije varao svoju bivšu ženu ili je počeo varati tek mene.

Definitivno sam vidjela male promjene u njegovom ponašanju, no uvijek se vraća prostitutkama. Kaže kako je povezano s kokainom i mogu to vidjeti. Vidim što mu radi - postaje nemoralan i prilično je odbojan.

Izvješće kreditnih kartica trebalo bi stići ovih dana, no više ne želim znati. Umjesto toga, pokušavam se usredotočiti na sadašnjost i gledanje u budućnost. No konstantno razmišljam je li mi to ok...

Vjerujem da puno ljudi prelako odustaje od veza. I sama sam to napravila već dvaput. Ovaj put odlučila sam da ću to prebroditi. Greg me nasmijava i čini sretnom. To je muškarac kojeg sam odabrala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.