ZANIMLJIVOSTI

Ovaj napitak, osim finog okusa, ima i super učinak na vaše tijelo

Ilustracija

24.sata.hr

3.7.2018

Nakon napornog treninga nije ništa neobično da osjećate glad. Zapravo, vrlo je važno nakon treninga napuniti svoje tijelo proteinima i ugljikohidratima da bi se vratile izgubljene hranjive tvari, a tijelo što prije oporavilo. Tokom treninga naše tijelo razgrađuje aminokiseline koje su sastavni dijelovi proteina. Da bismo zamijenili taj nedostatak, potrebno nam je ''gorivo'' s proteinima. I dok neke kompanije dodaju u proizvode supstance koje nam obećavaju brz oporavak, ključ za najbolje rješenje, kažu neki stručnjaci, krije se u nečemu u čemu je svako od nas puno puta uživao: u čokoladnom mlijeku!



Ovaj omiljeni napitak djetinjstva sadrži ugljikohidrate, proteine i masti, kao i vodu i elektrolite koji su potrebni našem tijelu nakon napora kao što je vježbanje, piše u istraživanju koje je objavljeno u „European Journal of Clincal Nutrition“. U istraživanju o učinku na oporavak čokoladno mlijeko je bilo uspoređeno s drugim sportskim napitcima i placebom. Dokazalo se da daje slične ili vrhunske rezultate u usporedbi s navedenim alternativama.


Stručnjaci su istakli kako je najveća prednost čokoladnog mlijeka u savršenoj kombinaciji proteina (u mlijeku) te jednostavnoj apsorpciji šećera /ugljikohidrata (iz čokolade).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.