Napravila skandal u Podravini na sahrani svog bivšeg supruga koji se ubio

HRVATSKA

Napravila skandal u Podravini na sahrani svog bivšeg supruga koji se ubio

Pravi skandal izazvala je Tatjana (43) iz okolice Križevaca na sahrani svog bivšeg muža koji je počinio samoubistvo. Zbog verbalnog i fizičkog napada na bivšu zaovu Ankicu, suprugu pokojnikova brata, ovih je dana na Prekršajnom sudu proglašena krivom i mora platiti 100 eura (približno 200 KM) kazne.

- K***o, ku****ino! Uzela si mi muža - vikala je, prema presudi, na bivšu zaovu koja je na sahranu, prošle godine u septembru, došla sa suprugom i djecom, a zatim ju je i udarila.

Zbog jakog udarca rukom u desno rame nesretna Ankica je morala zatražiti ljekarsku pomoć u hitnom bolničkom odjelu u Koprivnici. Tamo su joj ustanovili natučenje vratne kralježnice i desnog ramena.

Međutim, to nije bilo jedino što je ratoborna Tatjana, očito ne mareći za sahranu, tog dana učinila. Nakon što je pokojnikov kovčeg spušten u grob, a svećenik prisutne pozvao da mogu baciti grumen ako žele, svjedoci pričaju kako je Tatjana uzela poveći grumen zemlje i njome pogodila Ankicinu majku.

- Vidio sam to svojim očima. Djeca su mi počela plakati pa sam ih morao odvesti u stranu da ne gledaju tu strahotu. Svašta je izgovorila mojoj supruzi - svjedočio je na ročištu Ankicin suprug.

Ankica je naglasila kako ona i njena porodica s Tatjanom i njenima već dugo nisu u dobrim odnosima. Međutim, godinama se nisu vidjeli jer Tatjana živi i radi u Njemačkoj.

- Kad je počela sahrana, prvo me je napala Tatjanina majka tvrdeći da sam baš ja kriva za pokojnikovu smrt. Onda me je, dok je svećenik molio za dušu pokojnika, Tatjana počela vrijeđati govoreći mi da sam ku**etina i da sam joj uzela muža. Kad je sahrana završila, odjednom me snažno udarila u desno rame pa sam morala u bolnicu - ispričala je Ankica.

Optužena Tatjana nije se pojavila na prekršajnom sudu pa je ročište održano bez nje.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH