ZANIMLJIVO

Nisu svi propali: Čime se bave i kako danas izgledaju nekad velike dječije zvijezde

Nemaju sve priče o dječjim zvijezdama nesretan završetak

Index.hr

4.7.2018

Biti dječija zvijezda u Holivudu ponekad zna biti dvosjekli mač. S jedne strane, imate slavu i novac, a s druge ne pretjerano sretno djetinjstvo i karijeru koja u najvećem broju slučajeva završava čim odrastete.

Naravno, nemaju sve priče o dječijim zvijezdama nesretan završetak, a čak i neke koje percipiramo tako zapravo i nisu toliko nesretne kao što ih mediji žele prikazati. U isto vrijeme, uvijek postoje Edvard Furlong (Edward Furlong)  i Korej Feldman (Corey Feldman) da "poprave" prosjek i nahrane tabloide koji će o njima raspredati tragične priče i naslađivati se njihovim problemima.  

No, mnoge dječije zvijezde počinju se baviti nečim drugim i samo zato što više ne glume niti su slavni, njihove priče ne treba doživljavati kao još jedno upozorenje na "prokletstvo" odrastanja pred kamerama. 

Ališan Porter (Alisan Porter) 

Bila je nezaboravna u ulozi "Kovrčave Sju" (Sue), ali poseban uspjeh nije ostvarila na filmu već na Brodveju, gdje se pojavila u mjuziklu "A Chorus Line" i između ostalog, pobijedila je u desetoj sezoni "The Voicea".

Fred Savaž (Fred Savage) 

Poznat po ulozi Kevina Arnolda u "The Wonder Years". Možda ga više ne viđate u filmovima i serijama, ali sigurno ste pogledali nešto na čemu je radio. Naime, Fred je uspješni reditelj koji iza sebe ima gomilu epizoda popularnih serija kao što su "It's Always Sunny in Philadelphia" i "2 Broke Girls".

Skarlet Pomers (Scarlett Pomers) 

Poznata po ulozi Naomi Vajldman (Wildman) u "Star Trek: Voyager". Nakon što se prestala baviti glumom, osnovala je neprofitnu organizaciju "Arch-Angels" koja se bavi pomaganjem osobama s prehrambenim poremećajima. 

Peter Bilingsli (Billingsley)

Iako je glumio i nakon ovog božićnog klasika (iza sebe ima 33 glumačka projekta), daleko je uspješniji kao producent, a tu su filmovi i serije kao što su "Iron Man", "Undeniable", "F is for Family", "The Break Up" i "Zathura". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.