BRAK

Ljubavni savjeti Baraka Obame

U sretnom braku su 25 godina

Avaz.ba

5.7.2018

Bivši američki predsjednik Barak Obama (Barack Obama) u sretnom je braku s Mišel (Michelle) 25 godina, a tajnu njihovog uspjeha otkrio je Den Fajfer (Dan Pfeiffer), koji je za vrijeme Obamine službe bio prvi čovjek komunikacija Bijele kuće.

U svojoj knjizi ‘Yes, We (Still) Can’ Fajfer je otkrio zanimljiv razgovor s tadašnjim šefom. Njih dvojica su pričali o Fajferovom ljubavnom životu posljednjeg dana Obaminog predsjedavanja 2015. godine. 

Razgovarajući o svojim budućim planovima, Fajfer je Obami otvoreno govorio o svojoj djevojci, jasno mu dajući do znanja da su stvari postale ozbiljne.

Dakle, planirate zajedničku budućnost. To je, hm…- prepričava Fajfer Obaminu reakciju, koji nije na prvu odavao utisak da ga pretjerano zanima njegov ljubavni život, a onda je iznenada prosuo očinsku mudrost u vidu tri pitanja za koja vjeruje da ih trebaju postaviti svi koji biraju potencijalnog životnog partnera. 

- Evo savjeta o braku koje dajem svima-  rekao je Obama, a potom ga zamolio da se upita je li mu ona zaista zanimljiva.

To pitanje, priznaje Fajfer, pomalo ga je zbunilo, no Obama je odmah pojasnio:

- S tom ćete osobom provesti više vremena nego s bilo kim drugim do kraja svog života. Nema ništa važnije nego uvijek biti spreman čuti njeno mišljenje o raznim stvarima - kazao mu je Obama. 

Drugo pitanje, kaže Fajfer, nije trebalo dodatno pojašnjavati jer je Obamu zanimalo zasmijava li ga djevojka.

- Ne znam želiš li djecu, ali ako planiraš, razmisli o tome hoće li ona biti dobra mama - završio je svoju pouku Obama. 

Fajfer je, srećom, potvrdno odgovorio na sva tri pitanja, a Obama je kasnije bio gost na njegovom vjenčanju.

Zanimljivo, bivšem američkom predsjedniku to je jedno od četiri vjenčanja na kojima je bio, a na kojem su sudbonosno ‘da’ izrekli parovi koji su se upoznali radeći s njim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.