SVIJET

Novi trend na Instagramu: Djevojke noseći "nevidljive cipele na visoku petu" izgledaju kao supermodeli

Avaz.ba
12.07.2018 10:37

Barbi stopala, odnosno poza pomoću koje noge na fotografijama izgledaju savršeno, zavladala je Instagramom. Influencerice sa svih strana svijeta objavljuju fotke na kojima poziraju podignute na prstima i tako oponašaju položaj nogu najpopularnijih lutkica na svijetu. 

"Who What Wear UK" pojašnjava da žene ''noseći nevidljive cipele na visoku petu'' izgledaju kao supermodeli, odnosno njihove noge se čine duže i vitkije.

Pred trendom je pokleknula i manekenka Olivija Kulpo (Olivia Culpo), no stručnjake utjecaj ovog trenda na mentalno zdravlje, a posebno sliku koju žene dobivaju o vlastitom tijelu, poprilično zabrinjava.

"Društvene mreže polude kada trendovi poput Toblerone tunela postanu hit'', rekao je Lijam Preston (Liam Preston), voditelj kampanje "Be Real". Radi se o uvlačenju donjeg dijela bikinija u stražnjicu kako bi ona ostala otkrivena, a bikini oponašao oblik malog trokuta nalik na popularnu čokoladu. 

''Takve stvari imaju štetan utjecaj na mlade žene, na njihovo samopouzdanje. Vidjeli smo to već ranije s trendom razmaka između bedara. Ne samo da se žene žele prilagoditi trendu nego su potaknute na korištenje nezdravih metoda za postizanje tog cilja'', dodaje Preston i poručuje kako je važno slaviti ljepotu različitih oblika tijela i ne pokušavati izgledati kako nalažu prolazni trendovi.

NA VRH