ZANIMLJIVOSTI

Od čuvara poznatih dogurali daleko: Četiri filmske zvijezde koje su počele kao tjelohranitelji

Avaz.ba

13.7.2018

Sigurno ste vidjeli neku poznatu osobu koja pored sebe ima tjelohranitelja za kojeg bi prije rekli da je glumac nego osoba koju čuva. Upravo su neki uspjeli u tome i stvorili vrlo dobro karijeru u filmskoj industriji. 

1. Majkl Klark Dankan (Michael Clarcke Duncan)

Sigurno se sjećate Džona Kofija (John Coffey) mrcine koja je glumila u “Zelenoj milji”. Upravo je on prvi na našoj listi filmskih zvijezdi koji su počeli kao tjelohranitelji. Dankan je počeo kao izbacivač i muški striper u Čikagu i to pod nadimku “Hollywood Mike”, budući da su svi znali kako želi jednog dana postati filmska zvijezda. Nakon nekoliko godina rada odlučio je kako je vrijeme da se preseli u Los Anđeles kako bi konačno krenuo na časove glume. Ubrzo je shvatio kako će teško ući u sam vrh, ali je također primijetio kako glumci puno plaćaju kako bi se osjećali sigurnim.

2. Mr. T

U osamdesetima, Mr.T je bio pojam muškarčine. Mr.T je iskakao iz svega na što se moglo staviti lice.

Nakon što mu je dosadilo navlačenje po sudovima zbog učestvovanja u razbijanju arkada, odlučio je kako je vrijeme da se prebaci u tjelohranitelje. Krenuo je s čuvanjem prostitutki i nastavnika, i dogurao do čuvanja Majkla Džeksona (Michael Jackson) i Stiv Mekvin (Steve McQueena) 

Kada je dobio posao da čuva Muhammad Ali-a, Mr.T je već imao reputaciju najopasnijeg tjelohranitelja koji svojom irokezom i zlatnim lančićima jednostavno ostavlja dojam osobe koja je spremna na sve.

3. Teri Kruvs (Terry Crews)

Terija Kruvsa najbolje pamtimo iz “Plaćenika”, ali i iz serije “Svi mrze Chrisa” u kojoj glumi njegovog oca. Ko bi rekao da je samo 10 godina prije čuvao neke poznate face.


4. Čak Zito (Chuck Zito)

Čak Zita se možda sjećate iz kultne serije “Oz”, ali i iz “Sinova anarhije” u kojoj glumi Frenki Dajmondsa (Frankie Diamonds). Za mnoge glumce sama prilagodba da glume zatvorenike bila bi teška, ali Čak je to odradio vrlo profesionalno jer je i sam bio šest godina u zatvoru. Vjerojatno je to bilo povezano s tim što je bio član “Hells Angelsa”, ali i ne samo član nego i predsjednik ogranka u Njujorka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.