ZANIMLJIVOSTI

Svi smo pjevali ove pjesme, a nismo znali pravo značenje

Arhiv

CDM

19.7.2018

Koliko puta ste pjevušili neku pjesmu misleći da znate o čemu se zapravo radi? Možda ste mislili da je Dejvid Bouvi (David Bowie) u pjesmi “Heroji” opisao zaljubljeni par ispred Berlinskog zida, ali istina je zapravo drugačija. Ili ste mislili da Brus Springstin (Bruce Springsteen) svojoj pjesmi veliča Amerikance?

Nije to jedina pjesma u kojoj nismo razumjeli šta je pjevač htio kazati, a izdvajamo još nekoliko takvih. 

Pjesma grupe Polis “Every breath you take” mnogima je bila izbor za prvi bračni ples, ali budući parovi bi trebali razmisliti da prekinu ovu praksu.

Sting je, naime, pjesmu posvetio posesivnoj ljubavi i ona slobodno može biti "himna svih uhoda ikad".

- Kad sam pisao pjesmu, nisam shvatio koliko je pjesma zapravo zlokobna. U glavi su mi bili Veliki brat, nadzor i kontrola - rekao je svojevremeno Sting.

Nije stvar u gubljenju nevinosti, u popularnoj Madoninoj (Madonna) pjesmi "Like a Virgin".

- Ono što sam htio kazati tom pjesmom je da možda nisam bio djevica u seksualnom smislu, ali sam bio emocionalno povrijeđen u vezama. Ali, počinjem novu vezu i sve je tako dobro, osjećam se kao da su sve moje rane zacijelile i kao da nikad to prije nisam radio - rekao je tekstopisac Madoninog hita.

Kad je pjesma "Heroes" objavljena, Dejvid Bouvi je izjavio da je inspiraciju za nju dobio kada je vidio zaljubljeni par koji se ljubio ispred Berlinskog zida, a koje je vidio kroz prozor studija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.