LIFESTYLE

Srbijanci, članovi bande Pink Panter, otkriveni 15 godina nakon pljačke

Antenam.net

21.7.2018

Nakon 15 godina ipak su otkriveni članovi bande Pink panteri, koji su 2003. opljačkali zlataru u francuskom mjestu Belfor, u blizini granice sa Švajcarskom.

Pljačka je obavljena praktično za minut, a robu vrijednu 350.000 eura odnijeli su Srbi iz Užica.

Razbijajući stakla, lopovi su se isjekli i ostavili tragove krvi. Današnjim modernim tehnikama analizirana je DNK i utvrđeno ko su pljačkaši-riječ je o četvorici Srba iz Užica, javlja AFP.

Žica i Boka bili su traženi i u Austriji, a Saša i Luka pronađeni su uvidom u listu poziva dvojice njihovih kolega.

Oni neće biti izručeni, jer Srbija nema zakon o ekstradiciji, ali im se može suditi u toj zemlji. Oni su saslušani i porekli su učestvovanje u krađi.

Tvrde da su u Belforu bili zbog “tehno” žurke i kupovine polovnih automobila.

Tužilac iz Užica Ljubiša Dragašević kazao je za AFP da je pljačkanje na Zapadu vrsta kulta za članove Pantera, od kojih većina dolazi iz Niša, Čačka i Užica.

Tako se, kaže, svete Zapadu za djela prema Srbiji i zbog toga uživaju ugled u svojim sredinama. Novac koriste i za pokretanje sopstvenih legitimnih poslova, ali i za finansiranje mlađih kriminalaca ili zelenaštvo.

Vole dobru zabavu, troše novac na žene, skupe automobile i odjeću, drogu… U Srbiji ne čine zločine jer je smatraju utočištem, ali se, prema riječima tužioca iz Užica, ne ustručavaju da sarađuju sa albanskom mafijom u švercu narkotika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.