Srbijanci, članovi bande Pink Panter, otkriveni 15 godina nakon pljačke

Srbijanci, članovi bande Pink Panter, otkriveni 15 godina nakon pljačke

Nakon 15 godina ipak su otkriveni članovi bande Pink panteri, koji su 2003. opljačkali zlataru u francuskom mjestu Belfor, u blizini granice sa Švajcarskom.

Pljačka je obavljena praktično za minut, a robu vrijednu 350.000 eura odnijeli su Srbi iz Užica.

Razbijajući stakla, lopovi su se isjekli i ostavili tragove krvi. Današnjim modernim tehnikama analizirana je DNK i utvrđeno ko su pljačkaši-riječ je o četvorici Srba iz Užica, javlja AFP.

Žica i Boka bili su traženi i u Austriji, a Saša i Luka pronađeni su uvidom u listu poziva dvojice njihovih kolega.

Oni neće biti izručeni, jer Srbija nema zakon o ekstradiciji, ali im se može suditi u toj zemlji. Oni su saslušani i porekli su učestvovanje u krađi.

Tvrde da su u Belforu bili zbog “tehno” žurke i kupovine polovnih automobila.

Tužilac iz Užica Ljubiša Dragašević kazao je za AFP da je pljačkanje na Zapadu vrsta kulta za članove Pantera, od kojih većina dolazi iz Niša, Čačka i Užica.

Tako se, kaže, svete Zapadu za djela prema Srbiji i zbog toga uživaju ugled u svojim sredinama. Novac koriste i za pokretanje sopstvenih legitimnih poslova, ali i za finansiranje mlađih kriminalaca ili zelenaštvo.

Vole dobru zabavu, troše novac na žene, skupe automobile i odjeću, drogu… U Srbiji ne čine zločine jer je smatraju utočištem, ali se, prema riječima tužioca iz Užica, ne ustručavaju da sarađuju sa albanskom mafijom u švercu narkotika.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH