LIFESTYLE

Supruga Mihaela Šumahera častila se vilom vrijednom 27 miliona, čiji je bivši vlasnik milijarder

Blic.rs

23.7.2018

Supruga Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), bivšeg vozača Formule 1, koji je godinama u komi, kupila je imanje na otoku Majorka u Španiji, vrijedno 27 miliona funti. 

Prelijepo zdanje sa dva bazena i heliodromom ranije je pripadalo predsjedniku fudbalskog kluba Real Madrid Florentinu Perezu. Kako piše njemački "Bild", novi dom Korine Šumaher (Corinne, 49) ima i ogromnu baštu, vilu za goste i predivan pogled na more.

Pretpostavlja se da će imanje služiti kao dom za odmor, dok će porodica Šumaher nastaviti živjeti u Švicarskoj. Kuća je, također, okružena drugim velikim dvorcima na zapadu otoka.

Kako navodi "San", porodica Šumaher čuva svoju privatnost otkada je sedmostruki šampion Formule 1 doživio katastrofalnu povredu mozga 2013. godine na skijanju. Mihael (49) i Korina vjenčali su se 1995. godine, a prije nesreće često su odlazili na Majorku.

Mihael je uveden u medicinski induciranu komu šest mjeseci nakon nesreće, a vjeruje se da njemačka trkačka legenda ima neprekidnu njegu kod kuće. Na pitanje medija 2016. godine, njegov advokat je kratko odgovorio da Šumaher "ne može hodati".

Milijarder Perez, vlasnik Real Madrida, kupio je kuću 2005. godine za 22 miliona funti, ali je prestao u nju odlaziti nakon smrti supruge Marije 2012. godine. Prošle godine imanje je stavljeno na prodaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.