ZANIMLJIVO

Beskućnik ne prestaje dobivati ponude za posao nakon genijalnog poteza na ulici

Index.hr

1.8.2018

Mladić koji se preselio u Kaliforniju sa snovima o pronalasku posla završio je kao beskućnik, pa je odlučio dijeliti životopise na ulici, a sad dobiva ponude sa svih strana.

David Casares ima diplomu Univerziteta "A&M" u Teksasu, a radio je kao web dizajner u Austinu prije nego je krenuo u ostvarivanje svog američkog sna. 26-godišnjak je stigao u Bay prošlog rujna, naoružan diplomom, tri godine iskustva u razvoju softvera, nekoliko mjesečnih plaća i snom da pokrene startup.

No podcijenio je troškove življenja i mogućnost nalaska posla. Živio je u kombiju dok ga je mogao otplaćivati, no u lipnju je ostao i bez njega te otad spava u parku. "Moram sad napraviti nešto ludo", rekao je.

"Beskućnik. Gladan za uspjehom. Uzmite životopis", piše na plakatu koji je nosio ulicama Silicijske doline. Uočila ga je jedna vozačica te o njemu objavila post na Twitteru, koji je vrlo brzo postao viralan, a on je ubrzo počeo dobivati pozive.


-Znao sam da će završiti na društvenim mrežama, no nisam očekivao da će ovako eksplodirati. Zaista ne želim uzimati novac nego sam samo htio priliku za posao- kaže Cesares kojeg je na razgovor zvao čak i Google.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.