ZANIMLJIVOSTI

Gdje je nestala originalnost s Instagrama

Screenshot

CDM

3.8.2018

Koliko puta vam se dogodilo da u trenucima dosade skrolujete Instagram i učini vam se da ste više puta vidjeli istu sliku? Vjerovatno vam se i dogodilo da i vi postavite identičan post kao neki drugi korisnik ove društvene mreže.

Na ovoj aplikaciji pojavio se profil koji proziva upravo sve one koji nemaju ni gram originalnosti u sebi i Instagram pretvaraju u dosadno, jednolično mjesto.

Anonimna 27-godišnja djevojka s Aljaske, koja stoji iza profila Insta Repeat, otkrila je koja je svrha kritika koje objavljuje spomenuti profil.

- Poenta je da prozivamo sve one koji su sačinjeni po istom kalupu, i samim tim čine od Instagrama aplikaciju s ‘jednim žanrom'” - rekla je ona.

Pošto živi na Aljasci, tvorac Insta Repeata se susreće s avanturistima koji vole slobodno vrijeme provoditi u divljini. Takav scenario dovodi do situacije da se ista mjesta i fotografije viđaju svakodnevno, u identičnom maniru.

- Umjetnici i dizajneri upadaju u šablone. Ali mislim da je ono što se dešava na Instagramu mnogo ekstremnije - objašnjava djevojka za "Bored Panda".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.