ZANIMLJIVOSTI

Ovakvo suđenje još nije viđeno: Sudija naredio da se optuženom zalijepe usta jer nije mogao da ga ušutka! Ni to ga nije spriječilo!

Screenshot

Kurir.rs

3.8.2018

Neobične scene dolaze sa suđenja u Ohaju kada je tamošnji sudija naredio da se optuženom usta prelijepe ljepljivom trakom jer nije mogao drugačije da ga ušutka.

Optuženi Frenklin Vilijams viđen je sa crvenom trakom zalijepljenom preko usta nakon što je sudiji Džonu Rusou prekipilo jer nije mogao da dođe do riječi od 32-godišnjeg optuženika koji ga je stalno prekidao.

Screenshot

Vilijams, koji je u decembru optužen za tešku pljačku, kidnapovanje, krađu, zloupotrebu kreditnih kartica i posjedovanje oružja, odbijao je da prekine sa pričom i neprekidno 30 minuta upadao u riječ svojim advokatima tokom izricanja kazne.

Iako je sudija naredio šestorici policajaca da Vilijamsu zalijepe usta, on je nastavljao da mrmlja i ispod trake koju su mu zalijepili.

Nakon svega, Vilijams je osuđen na 24 godine robije.

Osuđeni je prethodno pokušao da izbjegne suđenje tako što je uspio da skine nanogicu koju je imao tokom kućnog pritvora i pobjegao u Nebrasku. Nakon toga tvrdio je da se ne sjeća bjekstva jer je "udaren u glavu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.