ZANIMLJIVOSTI

Morski plodovi za boji seksualni život

Arhiv

CDM

7.8.2018

Istraživanje Škole za javno zdravlje Harvarda, pokazalo je da parovi koji jedu dvije porcije morskih plodova nedjeljno imaju više seksa, a imaju i veće šanse da lakše začnu bebu.

U istraživanju je učestvovao 501 par koji je pokušavao da začne bebu, a otkriveno je da je 39 odsto parova imalo više seksa u danima kada su oba partnera jela morske plodove. Oni koji su jeli morske plodove dva puta nedjeljno imali su seks osam puta mjesečno, za razliku od 6 puta koliko su ga imali oni koji ne jedu morske plodove.

Istraživanje je pokazalo da 92 odsto onih koji često jedu morske plodove, začeli su bebu u roku od jedne godine, a samo 79 odsto onih koji ih ne konzumiraju. Istraživači su otkrili vezu između morske hrane, više seksa i trudnoće.

Oni imaju više seksa zato što češće izlaze na sastanak, idu u restoran ili spremaju obrok zajedno prije nego da jedu sami ili jedu brzu hranu. Što se tiče trudnoće, parovi koji jedu morsku hranu imaju veće šanse da začnu bebu zbog toga što se zdravo hrane, a dobro je poznato da je riblje ulje izuzetno zdravo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.