PRIZNANJE

Ljubomorni muškarac stavio uređaj za praćenje bivšoj na auto, nije vjerovao šta vidi

Ilustracija

Index.hr

8.8.2018

Ljubomorni muškarac postavio je uređaj za praćenje na automobil bivše partnerice, pa nije mogao vjerovati kad je vidio da je otišla na tajni spoj s drugom ženom.

Dejvid Džons (David Jones) iz sjeverozapadne Engleske proglašen je krivim za praćenje i napad te će biti osuđen kasnije ovog mjeseca. Muškarac iz Rošdejla posumnjao je da je njegova bivša žena Stejsi Bejkli (Stacey Buckely) pronašla novu ljubav nakon što su oni prekinuli.

Voditelj gradilišta teško se nosio s prekidom veze pa je u njen automobil sakrio uređaj koji je pratio njene pokrete. Stejsi, majka Džonsove dvoje djece, rekla mu je da ide u šoping, no on je uočio da je skrenula s puta pa ju je odlučio pratiti.

Kasnije ju je vidio kako se drži za ruke s bivšom djevojkom njegove sestre Laurom Flin (Flynn) te kako se zajedno smiju u šoping-centru. 

Dejvid ih je fotografirao i Stejsi poslao fotografiju uz prijetnju da će je pronaći gdje god da pobjegne. Osim toga, priznao je kako ju je špijunirao i preko mobitela. Stejsi je pretražila automobil i unutra pronašla mali crni uređaj koji je Dejvid kupio na eBayu.

Dejvid je proglašen krivim za praćenje, ali i za napad na svoju bivšu suprugu koji se dogodio u njenom domu nakon što ju je pratio.

- Konstantno mi je slao poruke, ispitivao me gdje sam i počeo se pojavljivati na tim mjestima - rekla je Stejsi na sudu. 

''Bila sam u novoj vezi sredinom novembra s Laurom Flin. Bile smo u Starbaksu i on se pojavio. Bila sam zaista uplašena i mislila sam da me svake sekunde prati i gleda'', rekla je.

U decembru ju je fizički napao u svom domu - uhvatio ju je za vrat i pribio uz vrata. 

- Htio je znati gdje sam cijelo vrijeme. Njegovo ponašanje uopće nije bilo razumno. Zbog toga patim od tjeskobe- kazala je

- Bilo je to u žaru momenta kada sam stavio uređaj u automobil. Samo sam želio istinu- rekao je sudu Dejvid, koji kaznu očekuje kasnije ovaj mjesec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.