NJEMAČKA

Panika u Berlinu: Zbog vibratora evakuiran aerodrom

Agencije

Avaz.ba

9.8.2018

Osiguranje berlinskog aerodroma Šenefeld, pomislivši da se u prtljagu jednog putnika nalazi bomba, evakuiralo je čitav aerodrom, međutim, ispostavilo se da je u pitanju bio - vibrator.

Nakon što je zabuna riješena, vlasniku je dozvoljeno da nastavi svoje putovanje i dopušteno mu je da zadrži sporni predmet, prenosi "Independent".

Ovo je treća potpuna evakuacija na njemačkim aerodromima u posljednjih 10 dana, zbog čega su aerodromska osiguranja izložena kritici, kako navodi "Independent".

U utorak su desetine letova otkazane na aerodromu u Frankfurtu, najvećem u Njemačkoj, kada se ustanovilo da je jedan putnik prošao u zonu za ukrcavanje bez prethodne sigurnosne provjere.  

Odmah nakon toga letovi su bili otkazani i putnici su morali ponovo da budu provjeravani.

Na minhenskom aerodromu 28. jula je otkazano 300 letova, također jer jedan putnik nije prošao sigurnosne provjere, zbog čega je više od 30.000 ljudi moralo promijeniti svoje putne planove.

Putnik sa Šenefelda, za kojeg "Independent" kaže da je 31-godišnji muškarac koji je vibrator kupio svojoj djevojci kao poklon, također je morao propustiti svoj prvobitni let.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.