NEVJEROVATNO

Deda Pokemon: Na biciklu i uz pomoć 11 telefona cijeli dan juri Pokemone

Screenshot

CDM

15.8.2018

Prije dvije godine Pokemon Go je bio globalni fenomen koji je stigao u sve pore društva, ne samo u eru “običnih” gejmera i ljubitelja Pokemona.

Iako više nije toliko popularan, i dalje predstavlja jednu od najpopularnijih igrica na mobilnim telefonima, i s vremena na vrijeme se nađe neka zanimljiva priča u medijima o Pokenom Go fanaticima.

Takva je priča o jednom djedu s Tajvana, sedamdesetogodišnjem gospodinu Čenu (Chan), koji je veliki fan ove mobilne igre. Toliko voli pokemone, da je na svom biciklu koji svakodnevno vozi, napravio specijalnu skalameriju na kojoj je povezao čak 11 mobilnih telefona, preko kojih juri pokemone po ulici.

Za Pokemon Go je saznao od svojih unuka, interesiralo ga je da vidi o čemu se radi i jednom kada je probao, brzo se navukao, pogotovo jer smatra da je odlična zabava uz redovnu fizičku aktivnost vožnje bicikla po gradu. Kaže da igru igra i zato što je voli, ali i zato što smatra da će mu pomoći u borbi protiv Alzhaimera, jer misli da je potrebna redovna mentalna aktivnost i dobar fokus dok jurite pokemone po gradu. Djeca i komšije ga iz milošte zovu “Ujka Pokemon”.

Telefone puni sistemom dodatnih baterija, što mu omogućava da po cijeli dan do kasno navečer provodi vrijeme na ulicama grada i juri pokemone, ali priznaje da njegov hobi nije uopšte jeftin i da mjesečno potroši i do 1.200 dolara na ovo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.