ZANIMLJIVO

Serija "The Big Bang Theory" završava se nakon 12. sezone

11. sezona imala je prosječno 18,9 miliona gledaoca

Printscreen

cdm.me

23.8.2018

Serija “The Big Bang Theory” (Teorija velikog praska) završit će se u maju 2019., nakon 12. sezone i rekordnih 279 epizoda, piše "Variety".

Posljednja sezona počet će s emitiranjem 24. septembra.

- Zauvijek smo zahvalni našim fanovima na podršci. Zajedno s glumcima, scenaristima i cijelom ekipom, izuzetno smo zahvalni na uspjehu serije i cilj nam je stvoriti finalnu sezonu i epizodu koje će ‘The Big Bang Theory’ dati kreativan kraj - stoji u saopćenju, koje su potpisali "Warner Bros", "Television", "Chuck Lorre Productions i CBS".

Prema nekim izvorima, odluka da se ne snimaju dodatne sezone donesena je jer su ugovori "Warner Brosa" sa CBS-om i glumačkom ekipom istekli, a apetiti za još jednom napornom rundom pregovora su sa svih strana bili slabi.

Prethodni pregovori s glumačkom postavom trajali su mjesecima, a originalna postava glavnih glumaca – Džim Parsons (Jim), Kunal Najar (Nayyar), Simon Helberg, Kalej Kuoko (Kalei) i Džoni Galecki (Johnny) pristala je odreći se dijela honorara kako bi se povećale plaće kolegicama Melisi Rauč (Melissa Rauch) i Majim Bialik (Mayim). 

Džim Parsons, koji je osvojio četiri Emija za ulogu Šeldona Kupera, signalizirao je da je spreman da ode. Njegov odlazak značio bi veliku rekonfiguraciju serije, koju producenti nisu bili voljni napraviti. U konačnici, odlučeno je da je dobro završiti seriju dok se još dobro kotira.

Od početka emitiranja 2007. “The Big Bang Theory” osvojila je 52 nominacije i 10 nagrada "Emmy" i sedam nominacija za "Zlatni globus". 

Jedna je od najvećih emisija na televiziji, 11. sezona imala je prosječno 18,9 miliona gledalaca, kao i 10. sezona.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.