LIFESTYLE

Prije 38 godina upucao je najveću muzičku zvijezdu: Ovako danas izgleda ubica Džona Lenona

Agencije

24.8.2018

Ubici Džona (John) Lenona deseti put je odbijen zahtev da bude pušten na uslovnu slobodu.

Na zatvorenom saslušanju koje je održano u četvrtak on je još jednom proglašen nepodobnim da se ponovo uključi u zajednicu.

Mark Dejvid Čepmen (63) je 8. decembra 1980. ubio muzičara čuvene grupe Beatles, pucajući mu četiri puta u leđa dok se Lenon vraćao kući ispred Dakota zgrade na Menhentnu.

Kako prenosi New York Daily News, njega je saslušala grupa od troje ljudi, koja je još jednom odlučila da mu ne dozvoli da bude pušten na uslovnu slobodu. Razlog zbog kog je Čepmenov zahtev odbijen još uvek nije objavljen.

Čepmen ima pravo da još jednom podnese zahjtev, 11. put po redu, za dvije godine, tj. 2020. Tada će imati 65 godina.

Ubica Džona Lenona izdržava doživotnu kazni sa mogućnošću pomilovanja nakon 20 godina u zatvoru Atika.

Čepmen je tada rekao da je bio ljubomoran na Lenonovu slavu i mislio je da on prevara - ova opsesija dovela ga je do ubistva muzičara koji je rođen u Liverpulu ispred njegovog apartmana u Njujorku, dok je bio sa suprugom Joko Ono.

Nakon što je prethodno 2016. odbijen njegov zahtjev za puštanje na slobodu, sudija je presudio da je "priroda zločina sa predumišljajem" učinila Čepmena neprikladnim za vraćanje u javni život.

Ranije je saopšteno da bi njegovo puštanje na slobodu značilo "nepoštovanje zakona".

Joko Ono, Lenonova supruga, nije htela da komentariše odluku suda. Međutim, ona je ranije, preko advokata, slala pismo sudijama u kojem sugeriše da njegova molba treba da bude odbijena.

Ona je u pismu rekla da se plaši za svoju i sigurnost svojih i Džonovih sinova, Šona i Džulijana. Takođe je istakla da se plaši i za Čepmenovu sigurnost jer misli da može da bude na meti bjesnih fanova Bitlsa.

Također, njegova majka Rejti Breteler plaši se da će joj sin naškoditi, jer prezire što je odvojen od svog oca.

Čepmen je često majci slao pisma iz zavora, pitajući za oca. Kada je njegov otac preminuo, pisma su prestala da stižu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.