ZANIMLJIVO

Bivše stjuardese otkrile zašto je njihov posao daleko od najboljeg na svijetu

Rijetko viđaju porodicu i prijatelje

Arhiv

Index.hr

25.8.2018

Biti stjuardesa mnogim se mladim djevojkama čini kao posao iz snova. Najveće aviokompanije na svijetu, poput "Emiratesa", zapošljavaju cure iz svih dijelova svijeta te im obećavaju visoku plaću i način života koji mnogi mogu samo sanjati. 

Putovanja, šoping, jela iz svih dijelova svijeta i lagan posao samo su privid onoga što čeka prosječnu stjuardesu kada počinje raditi taj posao. U posljednje vrijeme na YouTubeu su pravi hit videi bivših stjuardesa koje iskreno govore o razlozima zbog kojih su prekinule karijeru.

Na YouTubeu dominiraju bivše stjuardese kompanije "Emirates", koje su mnogim curama promijenile sliku o idealnom poslu u idealnoj kompaniji.

Putuju stalno, ali često ne vide ništa

Većina bivših stjuardesa tvrdi da su obišle cijeli svijet, ali jednostavno nisu stigle vidjeti gradove u kojima su bile. Boravak u jednom gradu traje manje od 24 sata, od kojih polovica otpada na spavanje nakon dugih letova. Jedan dan, odnosno nekoliko sati je zaista premalo da bi se obišla lokacija na koju su doputovale.


Konstantno su umorne

Stjuardese često imaju letove u sitnim noćnim satima. Da bi se pripremile za let, trebaju im dva sata, a dugi letovi koji traju i po 17 sati jako ih iscrpe. Uzimajući u obzir da moraju biti konstantno nasmiješene i na usluzi svim putnicima u avionu, ovo zaista ne zvuči glamurozno.

Čiste zahode

Stjuardese poslužuju putnike u avionu, brinu se za njihovu sigurnost, pripremaju im kafe i čajeve, odgovaraju na sva njihova pitanja, ali i čiste zahode u avionu. Ne postoje posebno osoblje zaduženo za toalete, nego ih čiste stjuardese.

Putnici znaju biti odvratni

Ako je vjerovati bivšim stjuardesama s YouTubea, jedan od najvećih razloga napuštanja posla su bili putnici. Jedna bivša stjuardesa kaže da nije shvatila koliko su ljudi odvratni dok jedan od njezinih putnika nije izvršio nuždu na sjedalo u avionu.

Rijetko viđaju porodicu i prijatelje

Neke bivše stjuardese loše su podnosile činjenicu da vrlo rijetko viđaju porodicu i prijatelje. Putovale su po cijelom svijetu, ali s njima nikad nisu bile bliske osobe nego hrpa nepoznatih ljudi. Božiće, nove godine i rođendane najbližih najčešće su propuštale jer su letjele na drugi kraj svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.