IZNENAĐENJE

Pivo sa hmeljom: Glavni krivac za vaše muške grudi

Mlitavost i erektilna disfunkcija

Screenshot

Index.hr

2.9.2018

Svi smo upoznati s terminom "pivska škemba", ipak volite li popiti hladno pivo s momcima to bi se na vašem tijelu moglo odraziti i drugačije.

Ispostavilo se kako pivo s hmeljom može doprinijeti razvoju muških grudi ili ginekomastije, kako se ta pojava službeno zove.

Kako piše The Independent, gotovo polovina muškaraca dobije muške grudi, zbog čega su zaslužni hormoni, jednako kao dijeta i životni stil. Pivo s hmeljom sadrži fitoestrogene, spojeve koji se prirodno pojavljuju u biljkama. Ti fitoestrogeni mogu vam pomoći da zaspete noću, a mogu biti od pomoći i ženama koje prolaze kroz menopauzu.  

Međutim, oni također dovode do razvoja muških grudi, na mlitavost i erektilnu disfunkciju koju mnogi ljudi doživljavaju nakon što previše piju.  



Screenshot

Još u knjizi "Sacred and Herbal Healing Beers", iz 1998. godine travar Stiven Herod Baner (Stephen Harrod Buhner) piše kako hmelj u IPA pivu može dovesti do razvoja muških grudi.

- Dugotrajna izloženost estrogenim svojstvima hmelja može dovesti do problema s održavanjem erekcije- piše.  

Ali i tome ima pomoći. Što više masnoće imate, to više estrogena proizvodite. Vježbanje znatno pojačava lučenje testosterona. Osim toga, možete smanjiti unos alkohola, šećera i prerađenih ugljikohidrata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.