ZANIMLJIVOSTI Satanizam

Ubio čovjeka pa osnovao crkvu koja slavi demone

Posebni rituali

CDM
04.09.2018 20:00

Foto: Pinterest

Amerikanac Adam Danijels (Adam Daniels) 1999. godine našao se na pumpi na kojoj se dogodila pljačka. Pljačkaš koji je obio objekt ubio je zaposlenog, a Adam njega. 

Iako je ubistvo počinio u samoodbrani, Adama ovaj događaj prati svih ovih godina. Upravo je to bio razlog da osnuje crkvu koja slavi demone.

On je sada “dastur”, odnosno vrhovni svećenik crkve u Oklahomi koja slavi satanu i ima 15 sljedbenika.

Svi oni okupljaju se u Adamovoj kući, gdje ima posebnu prostoriju gdje održava razne rituale poput egzorcizma i vjenčanja.Prije nego što se okrenuo satani, Adam je bio budista, ali ta noć na pumpi kad je imao 19 godina promijenila je sve.- Pljačkaš je izbo radnika i okrenuo se ka meni. Odbranio sam se aikidom, ali on je nezgodno pao i tako je umro - sjeća se Adam.Incident su snimile kamere i optužnica nije pokrenuta protiv njega.- To je bio moment kada se moj život promijenio jer ne očekujete da ćete ubiti nekoga - objašnjava Adam.Oklahoma je veoma religiozno mjesto i ljudi ne gledaju blagonaklono na njegov “posao”.- Nekada je teško otići na posao - kaže Adam.Međutim, on ne odustaje od svoje crkve čak ni kada čuje da mu kćerku djeca u školi diskriminiraju.- Već smo imali razgovor o toj temi i to se neće mijenjati - kaže Adam, kojeg je otpisala njegova porodica, dok i dalje komunicira s porodicom svoje supruge Kelsi Danijels (Kelsey Daniels), koja mu je desna ruka.

NA VRH