ZANIMLJIVOSTI

U kvizu "Potjera" u Velikoj Britaniji osvojen rekordan iznos

Gledaoci su ovu emisiju prozvali najboljom ikad

YouTube

Index.hr

6.9.2018

Bio je to jedan od najuzbudljivijih trenutaka u historiji TV-a. Ekipa ''Potjere'' iz Velike Britanije osvojila je 100.000 funti, odnosno oko 200 hiljada KM, najveći iznos ikad osvojen u ovakvim emisijama.

Ekipu su činili 52-godišnja domaćica iz Lankastera Dijana (Diane), 21-godišnji student medicine iz Kardifa Luka (Luca), 62-godišnji penzionisani administrator baze podataka iz Northamptonšireja Tim i pomoćnica za pranje rublja iz zapadnog Jorkšira Gejna (Gayna). Tačno su odgovorili na 17 pitanja i samo su ih trenuci dijelili od osvajanja 100.000 funti.

Lovkinja Ana Hegerti (Anne Hegerty), profesionalna učesnica kvizova, nije ih uspjela nadmašiti i svako od njih kući je otišao sa 25.000 funti.

Gledaoci su ovu potjeru nazvali "najboljom epizodom ikad".

Ulov ekipe najviše je podebljala Dijana, koja je u blagajnu donijela 86.000 funti. Na početku posljednje runde imali su četiri koraka prednosti ispred lovca, jer ih je četvero, što znači da je lovkinja morala tačno odgovoriti na 21 pitanje. U trenutku isteka vremena imala je samo 14 tačnih odgovora.

Ekipa je proslavila grupnim zagrljajem.

''Najbolji TV šou ikada. Tako sam sretan zbog ekipe koja je uzela 100.000 funti. Odlično odrađeno", "Jedna od najboljih epizoda koje sam ikad vidio! Odličan posao, ekipo" i "Odličan posao, Dijana, Luka, Tim i Gejna. Najveći iznos osvojen u ovakvim emisijama", samo su neki od komentara na Twitteru.

Dijana, koja je osigurala najviše novca za ekipu, takmičila se u kvizaškoj ligi Lankastera.

- Naučite neke bespotrebne informacije, valjda su mi neke ostale u glavi - rekla je skromno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.