SJEĆANJA

Tito je zbog jedne žene u papučama i pidžami bježao iz vlastite kuće

Ona je bila ambiciozna žena koja je htjela da ga naslijedi

Tito: Nije mogao odoljeti ženama

Espreso.rs

8.9.2018

Titov lični ljekar, dr. Aleksandar Matunović u svojoj knjizi “Jovanka Broz Titova suvladarka” četvrtu suprugu Josipa Broza opisao je kao ambicioznu ženu koja je htjela da ga naslijedi.

Nakon njegove smrti za Tita je rekao da je to “bravar kakvog svijet nije video” jer taj bravar je igrao bilijar, šah, kartao se, jahao konje, mačevao se, bavio se gimnastikom, govorio nekoliko jezika...Bio je to aristokratski bravar. I Matunoviću je Jovanka razbila sumnje oko Titove seksualnosti iako je bio svjestan koliko je Tito volio žene.

- Tito je sa svojih 60 godina bio vitalniji od ijednog mladića – pohvalila mu se Jovanka. 

Jednom prilikom bivši predsjednik SFRJ potanko mu je opisao zbog čega ne može odoljeti ženama. 

- Mladost je bujna i raskošna, ona je proljeće života, puna je hormona kao biljka sokova. Mladost je očaravajuće poticajno i kreativno doba. Mlado tijelo je čvrsto, jedro, puno topline i životne energije. Oči mladih osoba su pune radoznalosti, žara i požude. Koža mladih žena je baršunasta, meka i vlažna. Znoj djevojaka i mladih žena ima opojni miris i sladunjav ukus. On je najjači prirodni afrodizijak koji djeluje preko čula mirisa i okusa, a pojačano se luči u trenucima emotivnog uzbuđenja - prisjetio se Matunović njegovih riječi.

Dodaje da “mu se predsjednik u nekoliko navrata žalio kako ga Jovanka Broz noću maltretira, kako je dolazila u njegovu spavaću sobu i cijelu noć vršila pritisak na njega u pogledu kadrovskih i drugih pitanja, ne dopuštajući mu da spava, da je povremeno vrijeđala i njega, da je često bio prisiljen zaključati se u kupaonicu i tako čekati jutro“.

Od dvije nevjenčane i dvije zakonite supruge Matunović tvrdi da mu je Davorjanka Paunović ipak bila najveća ljubav života.

Ozakonili bi svoju vezu da su stigli, no pred kraj rata njegova domaćica, sekretarica i najveća ljubav oboljela je od tuberkuloze. Umrla je u Beogradu. Zbog nje je Tito za vrijeme rata umalo bio isključen iz Partije. Žestoko su ga napadali jer održava odnose u divljem braku. Nije poginuo glavu pred članovima Vrhovnog štaba. Prije bi se partije odrekao nego Zdenke, ali bolest mu ju je uzela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.