NEVJEROVATNO

Zmiji puškom raznio glavu i bacio je na zadnji dio kamioneta: Sat kasnije ponovo ga napala

Stručnjak objasnio je da se životinja ponašala odbrambeno

Ilustracija

Blic.rs

18.9.2018

Bili Forbus (Billy Forbaus) iz Alabame u svom je vrtu zatekao zvečarku, upucao je, otkinuo joj glavu i bacio u zadnji dio svog kamioneta da bi je kasnije pokazao ocu.

Kad je sat kasnije krenuo da je makne iz kamioneta, bezglavo tijelo zmije pokušalo ga je napasti.

Snimak na kome vidimo kako se zmija, kojoj je preostao samo komadić glave, baca po tovarnom prostoru kamioneta, snimila je Bilijeva žena Keri, prenosi "Blic.rs".

- Moj muž je kopao u vrtu kad je naletio na zmiju. Pozvao me da mu donesem pušku i tako joj je raznio glavu, a zatim ju je grabuljama ubacio u kamionet i odvezao se ka bratu. Zmija se za to vrijeme nije micala. Kad smo stigli do bratove kuće, počela je ponovo napadati - ispričala je Keri za "Unilad".

Stručnjak za zmije Tajler Haris (Taylor Harris) objasnio je da se zmija ponašala odbrambeno, i posavjetovao da je u takvim prilikama pusti na miru.

- Reptili više reagiraju na spinalne reflekse nego one iz mozga, u njihovoj leđnoj moždini postoje stvari koje kontroliraju pokrete i u nekoj mjeri mogu funkcionirati odvojeno od mozga. Napad se vjerovatno dogodio kao refleks kad je osjetila da joj se neko približava - objasnio je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.