NEOBIČNO

Pogledajte zgradu koja šokira izgledom: Podsjeća na muški spolni organ, a vrhunac je kad iz nje pršti vatromet

Iskorištena je za ispaljivanje vatrometa tokom proslave Jesenjeg festivala

Screenshot

Telegraf.rs

27.9.2018

Centar za nove medije u Guangksiju otvoren je prošlog mjeseca nakon što su dvije godine potrošene na njegovu izgradnju u regionu Guangki u jugoistočnoj Kini, koja graniči s Vijetnamom.

Nova moderna zgrada iskorištena je za ispaljivanje vatrometa tokom proslave Jesenjeg festivala, koji, kako se može vidjeti na snimku, nevjerovatno podsjeća na ejakulaciju.

Ovo arhitektonsko čudo već je kritizirano zbog svog izgleda, a nakon vatrometa, društvene mreže su se usijale, a nove kritike počele su pljuštati sa svih strana. 

U Kini se, inače, mogu vidjeti zaista nevjerovatne građevine koje očaravaju svojim dizajnom, ali nije mali broj ni onih koje, poput ove zgrade u Guangksiju, izazivaju smijeh.

Prije dvije godine kineski zvaničnici donijeli su nekoliko smjernica kojima se zabranjuju "čudne građevine". Prema izvještaju državnih medija, "zabranjena je arhitektura koja nije ekonomična, funkcionalna, estetski prijatna ili ekološki prihvatljiva".

Uprkos tome, zgrada centra za nove medije završena je i otvorena prošlog mjeseca, pa se postavlja pitanje hoće li njen idejni tvorac podleći nekakvim sankcijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.