ZANIMLJIVO

Modni razlozi zbog kojih biste mogli propustiti let

Nečiji neprimjereni izgled može izazvati neprijatnost ili uvrijediti druge putnike

Ilustracija

CDM

1.10.2018

Blog „Passenger Shaming“ koji prikuplja najgore ponašanje turista prepun je primjera neprikladno odjevenih turista tokom leta. Iako mislite da je dress code u avionu stvar prošlosti, ipak postoje neke granice.

Neke aviokompanije poput "American Arilines" imaju pravila oblačenja koja se ne odnose samo na osoblje već i na putnike.

Ranije ove godine, u javnost je procurio snimak jedne putnice koja je letjela spomenutom kompanijom, tačnije pokušala. Naime, ona je na ulazu u avion tvrdila da joj je neko pokidao farmerke, a pošto osoblje nije htjelo da je pusti da se ukrca na avion, napravila je skandal.

Sličan indcident dogodio se 2017., kada su dvije tinejdžerke putovale kompanijom "United Airline" te se nisu mogle ukrcati na let jer su nosile helanke.

Slična pravila ima i "Air New Zeland", koji zahtijeva "visoke nivoe odijevanja", a neprihvatljivim se smatraju "trenerke, iscijepane farmerke, topovi, kratke pantalone, japanke, gole ili bose noge".

"Njujork tajms" piše da gotovo sve aviokompanije imaju pravila oblačenja, ali da su neke poput "Uniteda" jako rigorozne po tom pitanju jer nečiji neprimjereni izgled može izazvati neprijatnost ili uvrijediti druge putnike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.