ZDRAVA ISHRANA U Bijeloj kući zasjenila čak i Melaniju Tramp

Kolinda, zahvaljujući sarajevskom nutricionisti, dotjerala liniju

Plan prehrane osmislio Kenan Mandra, a pridržavate li se njegovih jelovnika, brzi rezultati su zagarantirani

Večernji.hr
06.10.2018 17:02

Foto: Arhiv

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, proteklih sedmica plijeni pažnju gdje god se pojavi. I to ne samo zbog pomno odabranih odjevnih kombinacija, kojima je nedavno u Bijeloj kući zasjenila čak i Melaniju Tramp (Trump), već i zbog dobre linije.

Smršavila je uz liposukcijsku dijetu koja je postala pravi hit među poznatim Hrvatima. Plan prehrane osmislio je sarajevski nutricionista Kenan Mandra, a pridržavate li se njegovih jelovnika, brzi rezultati su zagarantirani. 

Zna to dobro i televizijski voditelj Dalibor Petko, koji je apsolutni rekorder kad je pitanju liposukcijska dijeta. U samo dvije sedmice Petko je izgubio 10 kilograma i istopio 10 centimetara u struku. 

– Probao sam razne dijete, ali ova je sigurno najbolja. Gubitak kilograma vidi se iz dana u dan, i to odmah motivira za dalje. Svako jutro probudio sam se s kilom manje – kaže Petko. 

Poznati voditelj na dijetu je nagovorio i svog oca Stjepana, koji je postao lakši za impresivnih 26 kilograma. Prehrana na liposukcijskoj dijeti, uz koju možete za dvije sedmice izgubiti 7 do 10 posto tjelesne mase, temelji se na povećanom unosu masti i proteina te smanjenom unosu ugljikohidrata.

  • Foto: (Arhiv)

Piju se proteinski šejkovi, uzimaju aminokiseline te jedu isključivo zdrave namirnice, među kojima su meso, riba i povrće pripremljeni na mediteranski način. U dijetu se kune i Boris Kosmač, urednik, voditelj i vlasnik modnih licenci, koji je na ovom režimu skinuo 12 kilograma u 45 dana. 

– Svoju težinu održavam upravo liposukcijskom prehranom koja me naučila kako jesti i kombinirati hranu te kako se ne prejedati – ističe Kosmač. 

Strastveni gurman u režimu se odrekao specijaliteta koje je pretežno zamijenio šejkovima te jednim konkretnijim obrokom. 

– Liposukcijska dijeta temelji se na tri proteinska šejka, te večeri koja se sastoji od proteina i povrća – objašnjava Kosmač, koji se ovom načinu prehrane vraća čim nabaci koji kilogram.

Na dijetu su kolektivno krenuli i članovi benda "Opća opasnost", koji su zajedno izgubili 35 kilograma. 

– Kilogrami su išli dolje nevjerovatnom brzinom. Mijenjali smo baterije na vagi jer nismo vjerovali da je to stvarno funkcionira – kaže nam Pero Galić. 

Odlične rezultate postigla je i Katja Restović, koja je u četiri mjeseca smršavila 20 kilograma. Poznata rediteljka ističe da je ova dijeta nikada nije opterećivala te da se brzo navikla na režim.

– Najveća je posebnost ove dijete jednostavnost te odlični i brzi rezultati – kaže Restović. 

Uz istu efikasnu metodu rat suvišnim kilogramima objavili su i Zlatan Zuhrić Zuhra, Halid Bešlić te Suzana Mančić, a rezultati, naravno, nisu izostali.

NA VRH