Paviljon Ivana Meštrovića u Zagrebu svijetli i mijenja boje, pogledajte snimak

ZANIMLJIVO Završeni radovi na Trgu žrtava fašizma

Paviljon Ivana Meštrovića u Zagrebu svijetli i mijenja boje, pogledajte snimak Preuređenja su pratili protesti inicijative koja je ime "Vratimo magnoliju" dobila po stablu koje je tu raslo

Završeni su radovi na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. Nakon više burnih mjeseci, nakon desetaka protesta i negodovanja zbog uređenja jednog od poznatijih zagrebačkih trgova, radovi su gotovi, a plato oko popularne džamije dobio je novi izgled.

Podsjetimo, opozicija u Gradu Zagrebu u više je navrata tražila da se zaustave radovi na Trgu žrtava fašizma. Radove su pratili protesti inicijative koja je ime "Vratimo magnoliju" dobila po stablu koje je tu raslo, a koje je nestalo zbog preuređenja.

Sinoć je zasvijetlila i sama džamija, odnosno Meštrovićev paviljon koji je široj javnosti zbog svog izgleda, ali i ranije uporabe, poznatiji pod ovim imenom.

Ekipa okupljena u inicijativi "Vratite magnoliju" sinoć je na svojoj Facebook stranici objavila snimku Meštrovićevog paviljona kako mijenja boje. Ispred paviljona je i fontana koja mijenja boje.

- Baš kako je Meštrović zamislio - napisali su sarkastično.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH