INTERIJER

Sedam jesenjih dekora prema Pinterestu

Ružičasta i zelena boja, svjetiljke, baršun, viseći dekor...

Piše: House.ba

13.10.2018

Dok je proljeće sezona detaljnog čišćenja doma, jesen je vrijeme za njegovo obnavljanje i podmlađivanje.  

Lišće i grane

Društvena mreža Pinterest obiluje novim trendovima dekoriranja, a u nastavku su neki od najpopularnijih. I ne, na popisu nema promjene pločica ili ugradnje mermera.

1. Ružičasta boja

Ona je hit ove godine, a iako se čini inherentnom bojom za proljeće, miješanje ove nježne boje s hladnim plavim i sivim tonovima stvara topao vizual, koji je savršen za jesen. Izgleda dobro uparena s bakrenom i denim bojom.

2. Makrame se vratio

Makrame, koji se službeno povukao sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vratio se na velika vrata 2017. godine. Iako prvo na pamet pada makrame vješalica za biljke, ovu tehniku moguće je koristiti za dekoraciju u cijeloj kući.

3. Viseći dekor

Od spavaćih do dnevnih soba, viseći dekor izrazito je popularan ove sezone, a sve je u prirodi. Umjesto da se dom ukrasi šarenim bundevama, novi tred je dokoriranje granama i lišćem. Odlična je kombinacija jesenjeg lišća, perja i perlica.

4. Pliš ili baršun

Baršun je već neko vrijeme popularan, što i nije iznenađenje, jer je topao, luksuzan, lako se čisti i dodaje prekrasan dodir svim stilovima dekoriranja. Garniture za sjedenje od baršuna idealne su za zimu, a nije više namijenjen samo za dnevnu sobu. Interesantan je i romantičan način za dodavanje glamura u spavaću sobu, bilo da se koristi prekrivač od baršuna ili samo jastuci. Ova vrsta tkanine lako se čisti pa je zahvalna i za vlasnike kućnih ljubimaca.

5. Vrijeme je za zeleno

Na žalost ljubitelja narandžaste i žute boje, zelena je trenutno u središtu pažnje. Dok su tradicionalne jesenje sheme boja lijepe, ove jeseni zelena se koristi za jednostavno osvježavanje doma.

Marokanski stil

6. Svjetiljke za toplotu i ljepotu

Kad vrijeme postaje hladno, nema ništa bolje od toplog kamina i svijeća. Ko god nema način da ima kamin, okreće se ove sezone jednostavnim svjetiljkama kako bi ukrasio dom. Iako je marokanski stil svjetiljki lijep, ovaj jeseni sve je u jednostavnosti i suptilnosti. Nekoliko svjetiljki na stolu učinit će životni prostor udobnijim. A oni koji vole svijeće, ali se ne osjećaju komotno dok gore zbog djece ili kućnih ljubimaca, imaju svijeće na baterije. Dat će potrebnu atmosferu.

7. Tkanine inspirirane Afrikom

“Shibbouri”, indigo-obojene i neutralne tkanine, danas su popularne. Jednostavnim redizajnom u prostor se mogu ubaciti elementi u boji zemlje, od jastuka do pokrivača i tepiha… Postoji mnogo načina da se unese dašak Afrike u dom. Moguće je upotrijebiti tkanine neutralnih ili zemljanih tonova i kombinirati ih sa svježim zelenilom i svjetiljkama. To je dovoljno za trendovski dom ove jeseni.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.