RASVJETA

Kako osvijetliti dom

Domovi se mogu pripremiti za jesen kako bi bili još udobniji

Piše: House.ba

14.10.2018

Domovi se mogu pripremiti za jesen kako bi bili još udobniji. Jedan od prvih koraka je rasvjeta, koja je važan dio atmosfere i o tome moramo vrlo ozbiljno razmisliti. 

Može se stvoriti udoban kutak za čitanje. To je trik koji se koristi već godinama i postoji razlog zašto su stariji imali svoju omiljenu stolicu, osvijetljenu jednostavnom svjetiljkom. To je utočište na kraju napornog dana, mjesto na kojem se izgubite u knjizi dok je svjetlo mekano i opušteno.

Osim toga, prostoriju u domu potrebno je upariti, a za to postoji više načina, iako je boja očigledan izbor. Ali, usklađivanje rasvjete može biti suptilniji trik. Ove čiste bijele nijanse s blijedim drvenim pričvršćenjima imaju utjecaj skandinavskog dizajna, a ovaj stil ukrašavanja ima efekta u bilo kojem prostoru.

Nekad je dovoljno prepraviti neke sitnice. Moguće je potražiti adekvatne zamjene sijalica koje će omogućiti dobro osvjetljenje. Svjetiljku s već zastarjelim abažurom svako, također, može sam promijeniti, a na internetu je moguće pronaći mnoštvo ideja kako to napraviti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.