LJUBAV Unajmila je vjenčanicu, stala pred oltar

Vjenčanje o kojem svi pričaju: Zvanice ostale bez teksta kada su vidjeli za koga se Lulu udala

Od novca koji je dobila na svadbi, na kojoj je prisustvovalo 279 ljudi, uspjela je da skupi novac za školarinu na fakultetu

CDM
11.10.2018 08:37

Foto: Twitter

Tridesetdvogodišnja Lulu Džemimah ( Lulu Jemimah) studirala je na Univerzitetu Oksford, gdje se u potpunosti posvetila nauci, pa nije imala šansu da pronađe idealnog partnera.

Lulu Džemimah je govorila iskreno za "Daily Mail", kada je novinarima otkrila da zapravo o ljubavi nije ni razmišljala, jer je bila zauzeta studiranjem.

U trenutku kada je osjetila pritisak roditelja, ali i društva, koji su joj poručivali da je vrijeme da se uda, odlučila je da napravi pravo vjenčanje, pa je poslala pozivnice svojim prijateljima i familiji.

Unajmila je vjenčanicu, stala pred oltar, a čak je i održala govor pred zvanicama u kome je objasnila zašto pored sebe nema muža za svoj 32. rođendan, koji je bio 27. avgusta.

Prijatelj koji radi kao internet-dizajner osmislio je i isprintao njene pozivnice, a drugi prijatelj je platio najam vjenčanice, dok je njen brat spremao tortu.

- Čim sam poslala pozivnice, primila sam telefonske pozive u kojima su svi pitali ko je mladoženja. Rekla sam ljudima da je to iznenađenje - priča ova dama.

- Cijena vjenčanica u Ugandi je veoma visoka, ali kada sam im rekla da se udajem za sebe, ponudili su mi da nađu najjeftiniju haljinu. Bilo je i negativnih reakcija u prodavnici - priznaje.

Kada je došao dan vjenčanja, Lulu kaže da se "osjećala posebno", čak, kako kaže, imala je veću tremu od same pripreme.

Provela sam nekoliko minuta razgovarajući s prijateljima i nerado objašnjavajući da nema mladoženje. Većina njih sve do tog trenutka nije znala. Bila sam izuzetno sretna. Toliko prijatelja se pojavilo, kao i međunarodni i lokalni novinari, filmski režiseri i poduzetnici. Brak je izraz ljubavi i posvećenosti, međutim, za mnoge ljude i dalje se smatra jedinim načinom da se garantira finansijska sigurnost žene.

Lulu je na kraju objasnila zašto se odlučila na ovaj korak, kao i kako u svojoj 32. godini nije pronašla partnera:

Kroz život sam se vodila strašću i posvećena sam postizanju svojih ciljeva u želji da postanem akademik. Ali moja porodica me je stalno pitala kada planiram da se vjenčam, što je veoma važno u Ugandi, kao i kada ću da imam djecu i stvorim porodicu. Moj otac je napisao govor za vjenčanje kada sam napunila 16. Svaki rođendan moja majka se molila za mene i posljednjih godina molila se da nađem dobrog muža. Ali ja jednostavno nisam željela da razmišljam o oltaru i svadbi - iskrena je Lulu. 

Od novca koji je dobila na svadbi, na kojoj je prisustvovalo 279 ljudi, uspjela je sakupiti novac za školarinu na fakultetu.

NA VRH