IZAZIVAO PAŽNJU

Misteriozna smrt prvog transvestita Srbije: Merlinka je svirepo ubijena, a ubica nikada nije otkriven

Telegraf.rs

Telegraf.rs

15.10.2018

Vjeran Miladinović - Merlinka, kako je sebe zvao, bio je prvi transsvestit iz Srbije koji se javno deklarirao i učestvovao u formiranju stavova javnosti.

On je bio zvijezda filmova Želimira Žilnika, a najpoznatiji, u kom je imao i glavnu ulogu, bio je "Dupe od mramora" (Marble ass), prenosi Telegraf.rs.

Svojom ekscentričnom pojavom i tada ne shvatljivom seksualnošću, tokom '90. i početkom 2000. godine je izazivao veliku pažnju.

O sebi je govorio i u muškom i u ženskom rodu, a kao glumac Žilnikovih filmova, često je bio na estradnoj sceni. Na njega se gledalo kao na veoma kontroverznu, ali u isto vrijeme istaknutu ličnost.

Rođen je u Zagrebu, 14. oktobra 1958. godine, a u Beograd se doselio nakon srednje škole. Nedugo zatim, biva izbačen iz kuće roditelja, počinje da se oblači kao žena, šminka se i sređuje i slijedi period njegovog bavljenja prostitucijom.

Merlinka je radila u Ulici Gavrila Principa, blizu pijace Zeleni venac, a ovaj dio njegovg života poslužit će kasnije Žilniku, kao inspiracija za film "Dupe od mramora" (Marble Ass).

Uvijek se isticao svojim ponašanjem, izgledom i stavovima. Njegovi prijatelji i okolina voljeli su da kažu "Znalo se kada Merlinka izlazi u grad", a pričali su da je bio dobar čovjek, ljubitelj životinja.

Vjeran Miladinović - Merlinka, ubijen je na krajnje monstruozan način 22. marta 2003. godine. Zadavljen je kod jedne Osnovne škole "Zaga malivuk" u Krnjači, a ubica se kasnije iživljavao nad njegovim tijelom, pa ga je udarao zidarskim čekićem u glavu.

Do danas ovaj slučaj nije rasvijetljen, a za zlodjelo nad nedužnim Vjeranom niko nije još odgovarao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.