URNEBESNO

Zvao Hitnu pomoć 314 puta za 5 godina: Upoznajte najvećeg hipohondra u historiji

Mediji pišu da će doktori i sestre sada odahnuti, jer je ovaj čovjek smješten iza rešetaka

Screenshot

Telegraf.rs

16.10.2018

Džon Harvi (John Harvey), penzioner iz Velsa, je za pet godina čak 314 puta pozvao Hitnu pomoć. Ovi pozivi su ga koštali ukupno 53.500 eura, a mediji pišu da je taj novac dao na dobrog psihijatra da bi možda bio izliječen od hipohondrije.

On je konstantno zvao Hitnu pomoć u Velsu uprkos činjenici da je bio veoma dobrog zdravlja. Iako svi znamo ono zlatno pravilo "bolje spriječiti nego liječiti", za sve postoje granice. 

Hitna pomoć je svaki put odgovorila na poziv i pojavila se na licu mesta, a on je hospitalizovan čak 149 puta. Ipak to nije zaustavilo njegovo ponašanje pa se pretvorio u pravog progonitelja. Na kraju je završio u zatvoru na 20 mjeseci. 

Njegovo ponašanje je doktorima uskratilo značajno vrijeme, kada su mogli da se posvete pravim pacijentima, a ovog čovjeka je koštalo čak 53.500 eura.  Morao je plati brojna ispitivanja, pa je bespotrebno potrošio velike pare, prenosi "Corriere.it". 

To ovog starca nije zaustavilo pa je počeo da traži od nepoznatih ljudi da pozovu hitnu pomoć umjesto njega, jer je znao da će sestre odmah da prepoznaju njegov glas. Jednom prilikom ga je doktor pratio od zgrade bolnice do njegove kuće, gdje ga je zatekao kako mirno sjedi u stolici u dnevnoj sobi i pije viski.

Mediji pišu da će doktori i sestre sada odahnuti, jer je ovaj čovjek smješten iza rešetaka.

Postavlja se pitanje da li će nastaviti sa istom praksom kada izađe iz zatvora i da li će mu doktori povjerovati kada mu zaista zatreba pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.