DADILJA

Prodala privatnost za 9.440 eura: Mora uvijek biti dostupna

Kraljevsku djecu je do 2014. godine odgajala Džesi Veb

AFP

Avaz.ba

17.10.2018

Španjolka Marija Teresa Turion Boralo (Turrion Borrallo, 43) je kraljevska dadilja koja pomaže vojvotkinji Kejt Midlton (Kate Middleton) i princu Vilijamu (William) u odgoju njihovo troje djece.

Privatni je život podredila poslu, a za sve dobiva oko 9.440 eura mjesečno. Marija će čuvati i bebu Megan Markl (Meghan Markle, 37) i princu Hariju (Harry, 34) koji su nedavno s javnosti podijelili lijepe vijesti o trudnoći.

Kraljevsku djecu je do 2014. godine odgajala Džesi Veb (Jessie Webb), koja je odgajala i prinčeve Vilijama i Harija. U dobi od 72 godine zamijenila ju je, nakon strogih provjera, Marija Teresa. Dadilja je završila najprestižnije fakultete, čije je finansije pokrila kraljevska porodica.

Dadilja živi s kraljevskom porodicom te mora biti dostupna non-stop, po cijeli dan i noć. Trenutno živi s princem Vilijamom i Kejt u njihovom apartmanu. Ima i svoj poseban dio u kući tako da joj je privatnost uvijek omogućena.

Osim brige za dijete, kraljevska dadilja mora prati veš, peglati, šetati pse i pripremati zdravu organsku hranu. Turion, kao i većina kraljevskih dadilja, nikad se nije udala. Postoji nepisano pravilo da ih svi oslovljavaju s gospođo iz poštovanja. Kraljevske dadilje se druže isključivo s drugim aristokratima, ne smiju nositi make up, a od nakita smiju imati samo decentne naušnice i narukvice. Također, mora poštovati poseban dres kod.

Sigurnost djece je na prvom mjestu, pa dadilja mora imati završen kurs odbrane od napadača. Jedan od uvjeta je da priča više jezika, mora znati dobro voziti i biti dobra plivačica.

- Dadilje se podučavaju svemu, od odbrambene vožnje do ostalih sigurnosnih pitanja, kako bi bile u stanju brinuti se za budućeg kralja ili kraljicu. Dakle, Marija zna sve što je potrebno - rekli su iz kraljevske porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.