JEZIVO

Šokantno: Na kućnom pragu potpunih stranaca ostavila dječaka sa stvarima pa nestala

Screenshot

Dnevnik.hr.

19.10.2018

Nadzorne kamere na ulazu u kuću u Teksasu snimile su trenutak u kojem žena, navodno dadilja, na kućnom pragu potpuno nepoznatih ljudi ostavlja dvogodišnjeg dječaka. 

Sve se dogodilo 17. oktobra nešto iza 20 sati po lokalnom vremenu u gradiću Spring.

Mlađa žena jednom je rukom vukla dječaka prema kući, a u drugoj nosila dječji ruksak. Ispustila je djetetovu ruku, pozvonila na vrata i pokucala, a zatim se okrenula i otrčala nazad prema cesti ostavivši izbezumljeno dijete na kućnom pragu. Na snimku je vidljivo i da je sjela u bijeli automobil te se odvezla, prenosi Dnevnik.hr.

Kada je vlasnica kuće otvorila vrata imala je što vidjeti - u nju je zbunjeno gledao dječak pored kojeg su na tlu ležale njegove stvari. Uvela ga je unutra, a zatim pozvala policiju koja je pregledala snimke s ulaza.

Policija je identificirala dječaka te otkrila da njegov otac živi u kući pored one pred kojom ga je žena ostavila. Ne zna se je li žena ostavila dijete pred pogrešnom kućom ili drugi razlozi zbog kojih bi samo tako napustila dječaka. Policija za njom još traga. Dijete je, piše ABC News, preuzela policija. Imena roditelja nisu objavljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.