RAJ U SOBI

Krevet kao u hotelu sa 5 zvjezdica

Uobičajeno je da je krevet opremljen sa dva do četiri jastuka sa mikrovlaknima i perjem

Piše: House.ba

22.10.2018

Ne mora se čekati odsjedanje u luksuznom hotelu da bi se doživio čarobni trenutak opuštanja u udobnom krevetu.

Osnovno je držati se bijele posteljine, jer je to daleko najčešće korištena boja za hotelske posteljine. Naravno, lakše je čistiti, ali isto tako ima veze sa stvaranjem osjećaja kao da ste na oblaku.

Kad se govori o hotelskim krevetima kao o nebeskim čahurama, onda je i kvalitet posteljine od presudne važnosti. Hoteli skoro uvijek koriste pamuk, posebno egipatski, jer je prozračniji.

Također, hoteli koriste dva pokrivača umjesto jednog. Donji pokrivač obično je većih dimenzija i čvrsto je zategnut oko madraca uz pomoć tehnike namještanja bolničkih pokrivača, dok je gornji manji i postavljen je sa strana u podnožju kreveta.

U hotelima s više zvjezdica uvijek je na krevetu više jastuka različitih dimenzija. Uobičajeno je da je krevet opremljen sa dva do četiri jastuka sa mikrovlaknima i perjem.

Za potpuni komfor dovoljno je dodati perje. Naravno, madrac u hotelskoj sobi je veliki dio iskustva spavanja, ali i bez mijenjanja madraca u kući, dovoljno je dodati madracu nadmadrac od perja i time će se stvoriti autentično iskustvu hotelskog kreveta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.