TV SERIJAL

Porodica lovca na krokodile pokrenut će svoju emisiju

S emitiranjem započinje 28. oktobra na programu Animal Planet

CDM

CDM

23.10.2018

Porodica pokojnog australskog "lovca na krokodile" i borca za zaštitu prirode, Stiva Irvina (Steve Irwin) nastavlja njegovim stopama. Snimati će novi dokumentarni tv-serijal posvećen borbi za očuvanje flore i faune.

"Crikey! It’s Irwins", naziv je novog tv-serijala Irvinove supruge Teri (Terri) i njihovo dvoje djece Bindi i Roberta koji brinu o životinjama u njihovom australskom ZOO vrtu u Kvinslendu.

Stiv, čije su emisije bile popularne u cijelom svijetu tragično je nastradao 2006. kada ga je ubila otrovna raža dok je ronio sjeveroistočnom obalom Australije. Tada četrdesetčetvorogodišnji Irvin snimao je dokumentarni film o moru oko Port Daglasa u sjevernom Kvinslendu.

- Nastavljamo tatinim stopama i sve što radimo u našem ZOO vrtu u sklopu projekta "Wildlife Warriors" tačno je ono što je on započeo - rekla je Bindi Irvin (Irwin).

- U emisijama ćemo, između ostalog hraniti krokodile i koale, kako je to tata činio - rekla je Bindi, koja je ranije imala svoj tv-šou. Njen brat Robert otkrio je da će porodica putovati u inostranstvo i tamo snimiti neke emisije.

- Povesti ćemo gledaoce u Afriku. Zajedno ćemo posjetiti Veliki koralni greben i udaljene predjele sjevernog Kvinslenda gdje ćemo proučavati život krokodila -  rekao je Robert.

"Crikey! It’s the Irwins" s emitiranjem započinje 28. oktobra na programu Animal Planeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.