ZANIMLJIVOSTI

Nataša svoje lutke voli fotografirati i voditi na izlete, a evo šta se sve krije iza toga

Svaka lutka ima ime i rangirane su prema godištu

Screenshot

Telegraf.rs

29.10.2018

Djevojka iz Velike Britanije se borila s tugom nakon što su njena majka i sestra imale pobačaje. Međutim, istakla je da su joj njene lutke ublažile bol.

Nataša Haridž (Natasha Harridge, 19) potrošila je oko 5.600 eura na svoju zbirku lutaka koje liče na prave bebe. 

Ona je čak otvorila i YouTube i Instagram naloge, gdje ima na hiljade pratilaca. Na društvenim mreža redovno postavlja fotografije s izleta gdje odlazi sa svojim lutkama.

Svaka lutka ima ime i rangirane su prema godištu, a ima ih ukupno 13, prenosi "Daily Mail".

Nataša je počela da ih sakuplja još 2014. godine i želi da pokaže ljudima da lutke nisu jezive i da ih ne sakupljaju ludi ljudi.  

To je za nju neki oblik terapije, kako bi prevazišla gubitak brata i sestrične. Ona je rekla da joj njene lutke koje liče na bebe pomažu, jer tako ima osjećaj da su ta djeca tu u fizičkoj formi. 

Nataša priznaje da njena porodica ne razumije njen hobi i da ga čak smatraju jezivim, ali da je njen partner podržava. On joj čak pomaže u fotografiranju i postavljanju slika na društvenim mrežama. Ova djevojka čak istražuje razvoj djeteta da bi što realističnije odigrala ulogu na svojim snimkama. 

Ona lutke tretira kao da su stvarna djeca i kaže da joj je to pomoglo da stekne samopouzdanje. Iako je stalo prate negativni komentari, Nataša kaže da će nastaviti uživati u svom "jedinstvenom" hobiju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.